Η επιτροπή συνταξιούχων για το χθεσινοβραδινό ναυάγιο

Πάρος

Το χθεσινοβραδινό ναυάγιο κοντά στην Πάρο δεν μπορεί παρά να δημιουργεί έντονο προβληματισμό στα μέλη της επιτροπής μας.

Είναι προσβολή στην ανθρωπιά μας, την ώρα που ετοιμάζουμε το τραπέζι της παραμονής των Χριστουγέννων, δέκα μίλια από την πόρτα μας να πνίγονται πρόσφυγες. Άνθρωποι σαν και μας, που ίσως υπό άλλες συνθήκες θα γιόρταζαν τέτοιες μέρες στο σπίτι τους.

Είναι πλέον η ώρα  να εστιάσουμε στις αιτίες  που γεννά την προσφυγιά,  δεν σηκώνεται στα καλά του καθουμένου κάποιος να βουτήξει τα παιδιά του και να μπει σ 'ένα σαπιοκάραβο, για να μπει σε περιπέτειες! Κάποιοι τους έκαναν το βίο αβίωτο στον τόπο τους!

Ο Παριανός λαός να συνεχίσει Την αλληλεγγύη του, και την απαίτηση σου για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων σέ κατάλληλους χώρους, και για την  εξασφάλιση της σωστής  σίτιση τους.

Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

Κάποιοι τους έκαναν το βίο αβίωτο στον τόπο τους,

Είναι απαραίτητη σήμερα κιόλας η   κατάργηση της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε Τουρκίας για προσφυγικό μεταναστευτικό που είναι στα πλαίσια τής συμφωνίας τού Δουβλίνου.

Ζητάμε τώρα την δημιουργία επιτροπών  Ασύλου στην Τουρκία, με ευθύνη της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ, ώστε να σταματήσουν τα πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο και να μετακινούνται οι άνθρωποι αυτοί νόμιμα στις χώρες προορισμού τους 

Να ληφθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα για να μην χαθούν άλλες αθώες ζωές.

Νά σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι στην περιοχή μας, που είναι η αιτία για τίς συμφορές των Λαών για τά κέρδη τών λίγων, το γνωρίζουμε όλοι.

  Θα  γινόμαστε συνένοχοι,  σιωπώντας ; Όχι φυσικά!!

Η δύναμη μας είναι ο αγώνας μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τούς ανθρώπους που με αυτοθυσία έσωσαν ζωές, και σέ όλους τους Παριανός  που για μια ακόμα φορά έδειξαν Το πόσο μεγάλη καρδιά έχουν.

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους!

Πάρο 26 /12/ 2021

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.