ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΟΜ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Πάρος

Δυστυχώς η Πάρος για άλλη μια φορά βίωσε ένα πολύνεκρο ναυάγιο. Αυτή τη φορά τα τραγικά θύματα ήταν μετανάστες. Άνθρωποι ξεριζωμένοι από τις εστίες τους, αφού σ’ αυτές κυριαρχούν οι πόλεμοι, η πείνα και οι αναχρονιστικές και μεσαιωνικές αντιλήψεις που βασανίζουν κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

Οι φορείς του νησιού μας, το λιμενικό σώμα αλλά και το σύνολο της παριανής κοινωνίας για άλλη μια φορά αντιμετώπισαν το απρόσμενο τραγικό συμβάν με τρόπο άμεσο και ουσιαστικό, προμηθεύοντας τους ναυαγούς με όλα τα απαραίτητα. Είναι ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη που μας διακρίνει σ’ αυτόν το μικρό τόπο, που δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε χρώμα, προέλευση και θρησκεία.

Τα τρία απανωτά συμβάντα σε Φολέγανδρο, Αντικύθηρα και Πάρο, επιβεβαιώνουν ότι τα θαλάσσια σύνορα είναι προσπελάσιμα από τους διακινητές, παρά τα αντιθέτως υποστηριζόμενα από τη Νέα Δημοκρατία, όταν, ως αξιωματική αντιπολίτευση, ασκούσε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση. Η αλήθεια όμως είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε να διαχειριστεί το προσφυγικό πρόβλημα και έχει αφήσει τους διακινητές να κινούνται ανενόχλητοι στο Αιγαίο παίζοντας καθημερινά με τις ζωές των προσφύγων και των μεταναστών, όπως  την παραμονή των Χριστουγέννων στην Πάρο.

Η κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει μια κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική, γιατί το προσφυγικό είναι παγκόσμιο ζήτημα και πρέπει να λυθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, και δεν μπορεί να το λύσει μόνη της, εκθέτοντας την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο με την απάνθρωπη πολιτική της προς χάριν των ψήφων της ακροδεξιάς.

Πρέπει να διεκδικήσει νόμιμες και ασφαλείς διόδους των προσφύγων προς τις χώρες προορισμού τους, για να σταματήσουν τα κυκλώματα διακίνησης και η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Τέλος, ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος και οι τοπικοί φορείς πρέπει να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση την άμεση μετακίνηση των μεταναστών σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας αφού η Πάρος δεν διαθέτει τέτοιους χώρους.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο.Μ.ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.