Κοινή ανακοίνωση για τα σχολεία στην Πάρο

Πάρος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Παναγιώτης Καλλιέρος» Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου

Τα σχολεία ανοίγουν με ένα επιπλέον τεστ την πρώτη εβδομάδα… Πόσο θυμό μπορεί να μας γεμίζει αυτή η εξέλιξη, όταν η πανδημία με τη νέα μετάλλαξη έχει φουντώσει και το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει!!!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας είναι εγκληματικές. Οι όροι λειτουργίας των σχολείων, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού, το απαράδεκτο 50% +1, για να κλείσει ένα τμήμα, το αίσχος της 5νθήμερης καραντίνας, που θα οδηγεί τους νοσούντες να προσέρχονται κανονικά στην εργασία, τα self-test, που σε πολλές περιπτώσεις δε γίνονται και δε δηλώνονται με τον σωστό τρόπο, θα αυξήσουν τα κρούσματα κατά το άνοιγμα των σχολείων.

Η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία με μέτρα όπως η μείωση των μαθητών ανά τμήμα ή η διενέργεια rapidtest στα σχολεία δωρεάν και σε όλους, σε τακτά χρονικά διαστήματα από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και η δωρεάν χορήγηση μασκών υψηλής προστασίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τέλος, η τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ ότι τα κενά που θα προκύπτουν από τους εκπαιδευτικούς που θα νοσούν «θα καλύπτονται εκ των ενόντων» πέρα από κυνική είναι και παραδοχή ότι τους είναι πλήρως αδιάφορο το πώς θα εξελιχτεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ζητάμε τα αυτονόητα: Σχολεία ανοιχτά με μέτρα που  εγγυώνται  ασφάλεια σε όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.