Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου : Η τοποθέτηση μας για τις Δημαιρεσίες στης 09/01/2022

Πάρος

Η σημερινή διαδικασία των δημαιρεσιών πραγματοποιείται όπως είναι γνωστό, στη βάση του νομοθετικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά και που με τις τελευταίες ρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ το 2019, έχουν εισαχθεί ακόμα πιο αντιδραστικές διατάξεις.

Κύριο επιχείρημα ήταν το επιχείρημα της ακυβερνησίας των Δήμων με αποτέλεσμα την αλλοίωση της θέλησης του λαού.

Πρόκειται για την διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος διοίκησης που έχει αποκαλύψει το χαρακτήρα του. Εχθρικό απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα και φιλικό στα μεγάλα επιχειρηματικά.

Σε αυτό το πλαίσιο το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου έχει αποκτήσει διακοσμητικό χαρακτήρα, χωρίς καμιά ουσιαστική αρμοδιότητα και που με την τακτική της έχει στηρίξει πλήρως και η παρούσα Δημοτική Αρχή. Άλλοι αποφασίζουν και άλλοι κάνουν κουμάντο, από τον Δήμαρχο μέχρι την κεντρική διοίκηση. Τα γεγονότα και η αποτίμηση της διετίας που πέρασε, τεκμηριώνουν με απόλυτο τρόπο τη θέση μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέτουμε υποψηφιότητα για τη θέση που μας αναλογεί και δεν παίρνουμε μέρος στη διαδικασία εκλογής Προεδρείου. Απέχουμε από αυτήν.

Είναι προφανές ότι η θέση μας αυτή δεν έχει να κάνει με τα προτεινόμενα πρόσωπα.

Κάθετα αντίθετοι είμαστε επίσης με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Οικονομική Επιτροπή, που ουσιαστικά το υποβαθμίζει από το ρόλο του, όπως και με τον αντιδημοκρατικό τρόπο εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Αποτέλεσμα αυτής της εκλογής είναι να δίνεται η απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη του Δημάρχου ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στις διαδικασίες εκλογής όμως των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μετέχουμε, γιατί μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο και η βαρύτητα των θεμάτων και των αποφάσεων που παίρνονται από τα συγκεκριμένα όργανα.

Πάρος 9-1-22

 

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.