Βαζαίος Πετρόπουλος: Στόχος είναι η άνοδος στην Γ’ Εθνική

Πάρος

Ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Πάρου, Βαζαίος Πετρόπουλος, έδωσε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη στη «Φωνή της Πάρου.

Ο κ. Πετρόπουλος στη συνέντευξή του εξηγεί τις προσπάθειες που έγιναν για τη δημιουργία της μίας ομάδας στο νησί, τις δυσκολίες που υπάρχουν στο εγχείρημα, αλλά και τις σκέψεις του γενικότερα για την οικονομική ενίσχυση της ΑΕ Πάρου.

Η ομάδα

κε πρόεδρε, έπειτα από αρκετά χρόνια το ποδόσφαιρο στην Πάρο ήρθε και πάλι στο προσκήνιο, καθώς μία παριανή ομάδα πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Στον Όμιλό της δε, εκτός από μία ισοπαλία, σε όλους τους άλλους αγώνες έχει κερδίσει πετυχαίνοντας μάλιστα κατά μέσο όρο πάνω από 3,5 γκολ σε κάθε αγώνα. Θα θέλαμε από εσάς να μας πείτε τη γνώμη σας για τη φετινή ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Πάρου.

Β.Π.: «Μετά τη διακοπή που είχαμε με τον κορωνοϊό ξεκίνησε πάλι η ομάδα μας. Είναι γεγονός ότι μας έφερε πίσω η ιστορία με τον κορωνοϊό, διότι είχαμε μία καλή εξέλιξη. Όμως είμαστε πάλι εδώ για να «πολεμήσουμε», για τον στόχο τον οποίον είχαμε. Ακόμα, γεγονός είναι ότι πρωταγωνιστούμε πάλι στον Όμιλό μας. Είμαστε πρώτοι με διαφορά από τους υπόλοιπους και προχωράμε ακάθεκτοι. Βέβαια, οι υπόλοιποι αγώνες θα είναι πιο δύσκολοι διότι θα αντιμετωπίσουμε ομάδες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στη Γ’ Εθνική και έχουν κάνει μεταγραφές παικτών από την Αθήνα. Εμείς αγωνιζόμαστε με τα δικά μας παιδιά διότι αυτό θέλαμε να κάνουμε σε πρώτη φάση. Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά».

Ο στόχος

Ο στόχος φανταζόμαστε με τη δημιουργία μίας ομάδας ήταν για να δημιουργηθεί ένα αξιόλογο σύνολο, κάτι που εκ του αποτελέσματος δείχνει ότι επετεύχθη. Η ομάδα δείχνει ότι θα μπει στα μπαράζ των 6 ομάδων για την άνοδο στην Γ’ εθνική κατηγορία, και μάλλον με χάντικαπ συν δύο βαθμών από την πρώτη θέση στον Όμιλό της. Η άνοδος στην Γ’ εθνική κατηγορία είναι ο στόχος για τη φετινή χρονιά;

Β.Π.: «Η σκέψη και ο στόχος μας βεβαίως είναι να πρωταγωνιστήσουμε και να ανέβουμε στην Γ’ Εθνική. Ποιος δε θα το ήθελε αυτό; Άλλωστε αυτή ήταν η κεντρική σκέψη που δημιουργήθηκε μία ομάδα στην Πάρο. Το θέμα είναι ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουν. Από τον απλό φίλαθλο έως τον δήμαρχο, τον έπαρχο κλπ από θέμα οικονομικής άποψης. Διότι για να μπορέσει η ομάδα να σταθεί στην Γ’ εθνική απαιτούνται αρκετά χρήματα, τα οποία χωρίς βοήθεια και χορηγίες δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος και το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Θέλουμε βοήθεια χρηματική και ηθική. Ακόμα και στο γήπεδο που θα έλθει ο κόσμος και θα το γεμίσει είναι κι αυτό μία οικονομική βοήθεια. Βοηθούν και τη διοίκηση αλλά και τους παίκτες ηθικά. Αυτά τα δύο (οικονομική και ηθική βοήθεια) είναι βασικά στοιχεία για να πάει η ομάδα στην Γ’ εθνική. Τη δυνατότητα να πάει η ομάδα Γ’ εθνική την έχουμε!».

Πολλοί ισχυρίζονται ότι πέρσι, που διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, η ΑΕ Πάρου θα τους «έπιανε όλους στον ύπνο», καθώς δεν υπήρχαν ομάδες από τα υπόλοιπα νησιά που είχαν δημιουργήσει σύνολο για πρωταθλητισμό. Σε αντίθεση με φέτος, που στον Α’ Όμιλο υπάρχει η καλή ομάδα της Ελλάς Σύρου και στον Γ’ Όμιλο ο Πανναξιακός, με τους οποίους προφανώς θα ανταγωνιστεί η ΑΕ Πάρου στα μπαράζ για τον πρωταθλητή Κυκλάδων, που θα ανέβει στην Γ’ εθνική κατηγορία.

Β. Π.: «Δε θέλαμε «να πιάσουμε στον ύπνο» κανέναν, διότι έτσι ή αλλιώς ήμασταν καλύτεροι! Αυτό το αποδείξαμε και στους αγώνες που έγιναν στη συνέχεια. Άρα, ο στόχος (για την καλή ομάδα), έχει επιτευχθεί. Τώρα, το ότι υπάρχουν ομάδες ισάξιες με εμάς και καλές είναι γεγονός. Δε μας φοβίζει όμως. Εμείς στηριζόμαστε στα παριανά παιδιά και αυτός θέλουμε να είναι ο κορμός μας. Βέβαια, αν ανέβουμε στην Γ’ εθνική πιθανά θα χρειαστούμε ενίσχυση. Αυτό θα το κάνουμε με παίκτες από την ευρύτερη ποδοσφαιρική αγορά της χώρας. Είναι νωρίς όμως να κάνουμε σκέψεις για την επόμενη χρονιά».

 

Στην αρχή της περιόδου είχαμε την ξαφνική αποχώρηση του προπονητή της ομάδας ο οποίος ήρθε πολλά υποσχόμενος. Τι ακριβώς έγινε;

Β.Π.: Πράγματι έτσι είναι το θέμα αυτό. Ήρθε σαν κύριος «φορώντας παντελόνια» και στις συζητήσει μας στο γραφείο μου με την παρουσία ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου προσδιορίσαμε τους όρους συνεργασίας μας, στοχεύοντας πολύ ψηλά με βάσει τα λεγόμενά του. Πολλά λοιπόν υποσχόμενος όπως το λέτε.

Ξαφνικά όμως σαν «μεγαλοκοπέλα φορώντας κοντή φούστα» έφυγε χωρίς να πει ούτε ένα αντίο. Μάλιστα -και αυτό είναι ενδεικτικό του χαρακτήρα του- δεν επέστρεψε και τα χρήματα που μας είχε ζητήσει στην αρχή της συνεργασίας μας, για να αντιμετωπίσει κάποια προσωπικά του προβλήματα. Όπως καταλαβαίνατε αυτή η συμπεριφορά δεν είναι επαγγελματική, δεν είναι αντρίκια, γι’ αυτό και ο χαρακτηρισμός «μεγαλοκοπέλα». Φυσικά η ομάδα συνεχίζει δυναμικά με τον νέο παριανό προπονητή τον Γιώργο Μοστράτο. Τα αποτελέσματα της ομάδας μας ικανοποιούν και σ’ όλους δίνουν χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον.

Τα οικονομικά ζητήματα

 

Θα θέλαμε τώρα να περάσουμε στο οικονομικό ζήτημα, αφού το πρωτάθλημα των Κυκλάδων είναι ίσως το δυσκολότερο στην Ελλάδα, λόγω των μετακινήσεων από νησί σε νησί. Τι γίνεται μ’ αυτό το θέμα και πώς καλύπτει τα έξοδά της η ΑΕ Πάρου, που μόνο λίγα δεν μπορεί να είναι. Την προ-περασμένη εβδομάδα η ομάδα μετακινήθηκε για τον νικηφόρο της αγώνα στην Κύθνο με ιδιωτικό σκάφος. Έχουμε την εντύπωση ότι όσα χρήματα θέλει μία Κυκλαδίτικη ομάδα για μία μετακίνησή της σε άλλο νησί, τα θέλει ένα ερασιτεχνικό σωματείο π.χ. της Αθήνας, για όλο τον χρόνο!

Β.Π.: «Όπως είπα και παραπάνω στη συζήτησή μας υπάρχει θέμα με το οικονομικό ζήτημα. Είναι γεγονός. Τα έξοδά μας είναι διπλάσια από τα έξοδα μίας ομάδας στο πρωτάθλημα της Αθήνας ή του Πειραιά. Οι μετακινήσεις μας είναι δύσκολες. Πολλές φορές -λόγω καιρού- τα παιδιά πηγαίνουν να παίξουν μπάλα με στομαχικές διαταραχές από το ταξίδι. Αυτό είναι ακόμα μία ένδειξη για το πόσο δύσκολο είναι το πρωτάθλημα στις Κυκλάδες. Εδώ πρέπει να επαινέσουμε τα παιδιά, τα οποία παρότι ξέρουν τις δυσκολίες της διαδρομής έρχονται να αγωνιστούν. Όπως έγινε στη Μήλο που ήμουν μαζί τους, όπως έγινε και πρόσφατα στην Κύθνο, όπως έμαθα από το προεδρείο. Παρόλα αυτά όμως το αποτέλεσμα της Κύθνου το ξέρετε πολύ καλά! Παίξαμε καλό παιχνίδι και ωραία μπάλα. Θέλουμε οικονομική βοήθεια. Να το ξαναπώ. Είναι γεγονός αυτό. Εμείς θα προχωρήσουμε φέτος και θα κοιτάξουμε να δούμε τον επόμενο χρόνο πώς θα έχουμε τη βοήθεια από τον κόσμο, από διάφορες χορηγίες εταιριών που υπάρχουν στην Πάρο, από ανθρώπους με κύρος που έχουν σπίτια στο νησί, από τον δήμο που δεν πρέπει να βγει «απέξω», όπως και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ότι μπορούν και εκείνοι είναι ευπρόσδεκτο. Θα πολεμήσουμε γιατί ο στόχος είναι η Πάρος μας».

Για τα έξοδα των Κυκλαδίτικων σωματείων υπάρχει κάποια ενίσχυση από την πολιτεία ή από τους αυτοδιοικητικούς φορείς; Και αν ναι, σε τι ύψος ανέρχεται αυτή;

Β.Π.: «Υπάρχουν κάποιες ενισχύσεις από τον δήμο και την περιφέρεια, αλλά είναι ελάχιστες. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τα έξοδα του προπονητή για ένα μήνα. Παρ’ όλα αυτά όμως, είναι καλοδεχούμενα».

Η προσπάθεια

Να περάσουμε σε κάποια πιο προσωπικά ζητήματα. Εσείς φαίνεται ότι είσαστε αυτός που πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της μίας ομάδας στο νησί, αν είναι έτσι τα πράγματα. Πώς προέκυψε αυτό και από την παλαιότερη ενασχόλησή σας με τα διοικητικά του Αστέρα Μαρμάρων, βρεθήκατε στη θέση του προέδρου στην ΑΕ Πάρου.

Β.Π.: «Ήταν ένας προσωπικός στόχος αυτός. Ξεκίνησα να ασχοληθώ με την ομάδα του Αστέρα Μαρμάρων και είδα πώς γίνεται οικονομική αφαίμαξη στα τέσσερα σωματεία αλλά και σε κανένα σωματείο δεν υπήρχε προοπτική για να ανέβει στην Γ’ εθνική. Ούτε μπορούσε ένας ποδοσφαιριστής να αναδειχθεί για να έρθει μία καλύτερη ομάδα να τον πάρει από εμάς.

Η αρχική σκέψη μου ήταν η συνένωση με τον Μαρπησσαϊκό που τότε ήταν πρόεδρος ο Μάκης Μαμάσης. Είχαμε συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στον Μαρπησσαϊκό και πρόεδρος ανέλαβε ο Άγγελος Τσιγώνιας οπότε συνεχίσαμε τις συζητήσεις και πάλι σε πολύ καλό κλίμα όπως και με την προηγούμενη διοίκηση. Το θέμα βέβαια πέρασε σ’ ένα άλλο επίπεδο. Συζητάμε όχι απλά για την συνένωση του Αστέρα Μαρμάρων και του Μαρπησσαϊκού αλλά για την δημιουργία μια ομάδας για την Πάρο. Με τη συμβολή και των προέδρων του Νηρέα και του Α.Ο. Πάρου, Μανώλη Σιφναίου και Αντώνη Λάμπρου, κάναμε αυτό που λίγες μέρες πριν ακούγονταν σαν εξωπραγματικό.

Δεν έγιναν τα πράγματα αμέσως. Πέρασαν τέσσερα χρόνια για να αποφασιστεί αυτό, αλλά οι βάσεις είχαν μπει Συναντηθήκαμε, τα είπαμε μετά από διάφορους προβληματισμούς και αντιρρήσεις, αφού ο καθένας προσπαθούσε να μην εκτεθεί στο σωματείο του. Έπρεπε κι αυτός να πείσει τους υπόλοιπους της δικιάς του ομάδας. Δεν ήταν εύκολο για όλους. Έπρεπε την απόφαση να την πάρει στη συνέχεια το συμβούλιο κάθε ομάδας. Τελικά, πήγαν όλα μια χαρά. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει».

Η δημιουργία της μίας ομάδας ήταν στη θετική κατεύθυνση, αλλά υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έμειναν δίχως αθλητική δραστηριότητα. Αυτό το ζήτημα σας έχει απασχολήσει ως άνθρωπος του αθλητισμού και τι σκέψεις υπάρχουν, αν υπάρχουν…

Β.Π.: «Είναι γεγονός ότι η δημιουργία της μίας ομάδος άφησε εκτός ορισμένους παίκτες που έπαιζαν στις τέσσερις ομάδες. Δεν ήταν ευχάριστο. Ήταν μονόδρομος όμως. Αλλά μπορεί να υπάρχει μία συζήτηση για τη δημιουργία ενός τοπικού πρωταθλήματος –και με τη βοήθεια ίσως της ΑΕ Πάρου- αλλά και τη βοήθεια των ίδιων των σωματείων. Εγώ είμαι «ανοιχτός» για οποιαδήποτε πρόταση ή συζήτηση που θέλουν οι πρόεδροι των τεσσάρων σωματείων, ώστε να αναδείξουμε τα παριανά παιδιά και να μη μείνουν παραπονεμένοι οι μεγαλύτεροι που έμειναν στη «γωνία» και στεναχωρήθηκαν λίγο. Για να γίνει ένα καλό, δεν μπορεί να γίνει αυτό μόνο με ευχάριστα γεγονότα… Υπάρχουν και δυσάρεστα στην πορεία…».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.