Μαζί για το Αεροδρόμιο Δημοτική Αρχή και Επαγγελματίες Πάρου (VIDEO)

Πάρος

Στις 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του δήμου Πάρου με επαγγελματικούς φορείς του νησιού μας, για την προσφυγή πολιτών στο Σ.τΕ. κατά της επέκτασης απαραίτητων χώρων επίγειας εξυπηρέτησης στο νέο αεροδρόμιο Πάρου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Πάρου παρευρέθηκαν σύλλογοι ενοικιαζόμενων δωματίων, ο σύλλογος καφεστιατόρων Πάρου, η ένωση ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου κ.α. Επίσης, στη συνάντηση που προέδρευσε ο δήμαρχος, Μ. Κωβαίος, ήταν και η τ. Γ.Γ. Τουρισμού, Βίκυ Λοΐζου, ο έπαρχος της Π.Ε. Πάρου, Κ. Μπιζάς, με την ιδιότητα του προέδρου συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων και ο πρόεδρος της κοινότητας Αγκαιριάς, Κων/νος Πούλιος.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην ενημερωτική συνάντηση δήλωσαν τη στήριξή τους για τον νομικό αγώνα που κάνει η δημοτική Αρχή απέναντι στην προσπάθεια των ιδιωτών για την ακύρωση των έργων με την προσφυγή τους στο ΣΤΕ η οποία εκδικάζεται στις 11 Μαΐου 2022, ενώ και οι ίδιοι οι φορείς θα συνδράμουν στη νομική υποστήριξη κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, μαζί με τον δικηγόρο του δήμου Πάρου, Φίλιππο Σπυρόπουλο.

Τέλος, οι επαγγελματικοί σύλλογοι του νησιού υπερθεμάτισαν στην αναγκαιότητα της δημιουργίας απαραίτητων χώρων επίγειας εξυπηρέτησης στο νέο αεροδρόμιο, καθώς όπως δήλωσαν τα οφέλη που θα προκύψουν από την επέκταση του διαδρόμου από/προσγειώσεων κατά 400 μέτρα (χώρος επέκτασης που ήδη υπάρχει, αλλά δεν έχει ασφαλτοστρωθεί ακόμα) είναι πολύ σημαντικά για την τουριστική οικονομία της Πάρου.

 Τι δήλωσε ο δήμαρχος

 

 

Οι τοποθετήσεις Δημάρχου και Φορέων στη σύσκεψη

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.