ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΤΕΛ Πάρου ΑΕ: Αφετηρία ή στάση του ΚΤΕΛ στο λιμάνι; (VIDEO)

Πάρος

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η απομάκρυνση και η εκ νέου χωροθέτηση της στάσης στα ΚΤΕΛ (Κοινά Ταμεία Εισπράξεων Λεωφορείων), στο λιμάνι της Παροικιάς, παρά τις 25ετείς προσπάθειες διευθέτησης του κυκλοφοριακού της πρωτεύουσας του νησιού, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες, ιδιαιτέρως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τόσο ο δήμος Πάρου, όσο και τα ΚΤΕΛ Πάρου ΑΕ έχουν απευθυνθεί σε ιδιώτες μελετητές προκειμένου να γνωμοδοτήσουν για την πλέον πρόσφορη και εφαρμόσιμη λύση αποσυμφόρησης του κέντρου της πρωτεύουσας, δεδομένου του τεράστιου όγκου οχημάτων που κινούνται καθημερινά στο λιμάνι. Ωστόσο, μία λανθασμένη τεχνική διατύπωση της προτεινόμενης στάσης των ΚΤΕΛ και ως σταθμού στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του δήμου… ρίχνει από τον Απρίλιο του 2019 άφθονο «νερό στο μύλο» του αδιεξόδου.

Αμέσως μετά την αναστολή των εργασιών στον νέο λιμένα Πάρου, λόγω ανάδειξης πλήθους αρχαιοτήτων στον βυθό του λιμανιού και την παραχώρηση του συγκεκριμένου χερσαίου τμήματος του λιμεναρχείου στα ΚΤΕΛ, άνοιξε ο δρόμος χρήσης του ως αφετηρία της από το 2004 για τα λεωφορεία.

Με την αλματώδη τουριστική ανάπτυξη του νησιού και την αύξηση των γραμμών και οχημάτων εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό του ακτοπλοϊκού στόλου που μπορεί να αποβιβάσει στο λιμάνι έως και 200 οχήματα ταυτοχρόνως, οδήγησε στο άνευ προηγουμένου κυκλοφοριακό «έμφραγμα». Τα χρόνια περνούσαν με τα ΚΤΕΛ Πάρου ΑΕ να ενισχύει με ακόμη πιο σύγχρονα και ογκώδη οχήματα το στόλο της και το λιμεναρχείο να περιέρχεται σε πραγματικό αδιέξοδο για την ομαλή διαχείριση της κίνησης στο λιμάνι.

Όλα αυτά, μέχρι τον Απρίλιο του 2019, όταν μετά από αίτημα του δήμου Πάρου, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου επαναπροσδιόρισε τις στάσεις των ΚΤΕΛ στο νησί, καταργώντας τη χρήση της χερσαίας ζώνης του λιμένα ως αφετηρία. Μάλιστα, ορίζοντας τη χρήση του σημείου ως στάση Νο1, έδωσε χρονική προθεσμία χρήσης της για ένα και μόνον έτος πριν την οριστική αποχώρηση και παράδοση του χώρου στο λιμεναρχείο όπου και ανήκει.

Δόθηκε μία επιπλέον παράταση, η οποία όμως «χάθηκε» στα χρόνια διαβούλευσης του ΣΒΑΚ και της μελέτης που παρήγγειλε για λογαριασμό του τα ΚΤΕΛ Πάρου ΑΕ, μέχρι το οριστικό τελεσίγραφο του λιμενικού Ταμείου με εντολή ΥΠΕΝ για άμεση αποχώρηση των λεωφορείων μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η επιστημονική μελέτη δίνει τη λύση

Το μοναδικό ίσως σημείο στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλες οι πλευρές, είναι η άμεση και επιτακτική ανάγκη αποσυμφόρησης της κίνησης στο λιμάνι αλλά και η διατήρηση της άρτιας και παραδοσιακής εικόνας της Πάρου για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της.

Αναφορικά με την ένσταση πολιτών και έπαρχου Πάρου για τη «διχοτόμηση» της πλατείας Αγίας Νικολάου, όπως προβλέπεται στο ΣΒΑΚ, ο δήμαρχος, Μάρκος Κωβαίος, εμφανίζεται κατηγορηματικός.

«Δε μιλάει κανείς για διχοτόμηση» εξηγεί ο κ. Κωβαίος στη Φωνή της Πάρου. «Η συγκοινωνιακή μελέτη προβλέπει ένα κομμάτι προς την πλευρά της Εκατονταπυλιανής για δημιουργία κόμβου. Όταν κόβεις από μία έκταση 4 στρεμμάτων, ένα κομμάτι 100τμ αυτό δεν είναι διχοτόμηση» αναφέρει ο κ. Κωβαίος υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι αυτό προτείνεται από το ΣΒΑΚ.

«Θέλουμε σύμπνοια» σχολιάζει ο δήμαρχος, Μάρκος Κωβαίος, «θέλουμε να ακούσουμε όλες τις απόψεις αλλά πρέπει και να αποφασίζουμε ποιο είναι το σωστό για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών μας».

Όπως διαβεβαιώθηκε, ο δήμος Πάρου θα προχωρήσει άμεσα στη διαμόρφωση του κόμβου και των συνοδών πεζοδρομήσεων και ποδηλατοδρόμων στην περιοχή και αναμένει αντίστοιχη ευελιξία και αποφασιστικότητα από πλευράς Περιφέρειας και τμήματος Συγκοινωνιών.

Η Περιφέρεια επικαιροποιεί τις στάσεις

Ο έπαρχος της Π.Ε. Πάρου, Κώστας Μπιζάς, αποκάλυψε στη «Φωνή της Πάρου» ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ανταποκρινόμενη σε αίτημα των ΚΤΕΛ Πάρου, του δήμου και της τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας επικαιροποίησε τον Απρίλιο του 2019 τις υφιστάμενες στάσεις λεωφορείων στο νησί. Μεταξύ αυτών και τη νούμερο 1, στο λιμάνι της Πάρου.

«Πριν λίγους μήνες» διευκρινίζει ο κ. Μπιζάς, «ο δήμος Πάρου επανήλθε με έγγραφό του και ζήτησε από την Περιφέρεια να αλλάξει η χωροθέτηση της 1ης στάσης των ΚΤΕΛ και να μεταφερθεί μέσα στο Πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το Κέντρο Υγείας, την Παναγία Εκατονταπυλιανή, στα σύνορα με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπως προβλέπεται από το ΣΒΑΚ».

Ο κ. Μπιζάς επιβεβαίωσε ότι περίπου 1.600 πολίτες με τις υπογραφές τους δηλώνουν αντίθετοι με το «κόψιμο» της πλατείας, την οποία αντιλαμβάνονται ως αναπόσπαστο κομμάτι της αισθητικής του νησιού και των χαρακτηριστικών τοπόσημου που φέρει.

Αναφορικά με την πολύ προσωπική του άποψη, ο κ. Μπιζάς παραδέχεται -αν και διαφωνεί- ότι η συγκεκριμένη πρόταση του δήμου προφανώς εξυπηρετεί την ανάγκη προσδιορισμού μιας αφετηρίας των ΚΤΕΛ σ’ ένα σημείο που δε θα επιβαρύνει την ήδη αυξημένη κίνηση στο λιμάνι.

Ωστόσο, επικαλούμενος τη «διγλωσσία» του ΣΒΑΚ που αποκαλεί σταθμό και στάση το ίδιο σημείο, εξηγεί ότι με βάσει σχετικό ΦΕΚ «δεν μπορεί να δημιουργηθεί σταθμός κοντά ή απέναντι από νοσηλευτικό ίδρυμα. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η στάση θα πρέπει να αναθεωρηθεί» δήλωσε ο έπαρχος Πάρου, ζητώντας το πάρκο -με βάση τεχνικής μελέτης- να επανέλθει στην πρότερα μορφή που διατηρούσε κατά τη δεκαετία του ’80 και να αναζητηθεί άλλος χώρος για στάση ΚΤΕΛ.

Η αφετηρία έξω από την Παροικιά

«Ο χρόνος πιέζει και πρέπει να βρεθεί μία συμβιβαστική, από όλες τις πλευρές, λύση» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Πάρου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Θανάσης Μαρινόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι η παράταξή του ήταν η πρώτη που είχε αντιδράσει στο ΣΒΑΚ και στην πρόταση κατάτμησης της πλατείας Αγίου Νικολάου για τη δημιουργία νέας στάσης των ΚΤΕΛ.

«Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης έκανε λόγο για δημιουργία αφετηρίας έξω από την Παροικιά, στις «Φιστικιές» και φεύγοντας από εκεί θα έκαναν στάση για να παραλάβουν τους επιβάτες πλοίων, είτε απέναντι από το Κέντρο Υγείας, είτε από την πλευρά της Εκατονταπυλιανής. Δεν είναι μία καινούργια πρόταση, νομίζω μάλιστα ότι είναι ίδια με αυτή των ΚΤΕΛ, διευκρίνισε ο κ. Μαρινόπουλος.

Το τελεσίγραφο του λιμενικού Ταμείου

Όπως παραδέχεται ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού Ταμείου, Σταύρος Καραχάλιος, η αποσυμφόρηση της κίνησης στο λιμάνι και η τόνωση του παραδοσιακού προφίλ της Πάρου είναι στις προτεραιότητες, τόσο του δήμου όσο και του Ταμείου.

Σε ό,τι αφορά δε, τη χωροθέτηση της νέας στάσης Νο1 των ΚΤΕΛ, για την απομάκρυνση των λεωφορείων από το λιμάνι, τόσο το ΣΒΑΚ όσο και η μελέτη του ΚΤΕΛ συγκλίνουν σχεδόν απόλυτα. Παρόλα αυτά κανείς δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία υλοποίησης αυτών των σχεδίων και στο μεταξύ εντείνονται οι πιέσεις από πλευράς λιμεναρχείου και υπουργείου Ναυτιλίας, για άμεση επιστροφή του χερσαίου χώρου του λιμανιού.

Ο κ. Καραχάλιος επιβεβαιώνει το τελεσίγραφο που απέστειλε στα ΚΤΕΛ Πάρου ΑΕ για την άμεση απομάκρυνσή τους από το λιμάνι, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο σημείο μεταφοράς της στάσης περιγράφεται και στις δύο μελέτες ως το καταλληλότερο. «Μπορεί να γίνει η μεταφορά και χωρίς να διχοτομηθεί καμιά πλατεία. Είτε διχοτομηθεί όμως, είτε όχι, θα πρέπει εκεί να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα μπορεί να δεχτεί τα λεωφορεία και να εξυπηρετούνται με ασφάλεια οι πολίτες» σημείωσε.

Βεβαίως το τελεσίγραφο και η επιπλέον δίμηνη παράταση μεταφοράς έχει εκπνεύσει από το τέλος Φεβρουαρίου, με το διακύβευμα πλέον (που θα κριθεί στο επόμενο ΔΣ του Ταμείου) να αφορά στο αν θα επιβληθούν σχετικά πρόστιμα από πλευράς λιμεναρχείου ή θα επικαιροποιηθεί μία νέα -σύντομου όμως χρόνου- παράταση απομάκρυνσης των ΚΤΕΛ από το λιμάνι.

Γ. Ρούσσος: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα

Η λογική των τελεσίγραφων χωρίς τον προηγούμενο ολοκληρωμένο σχεδιασμό και παράδοση νέου χώρου στάσης των λεωφορείων, δε θα γίνει δεκτή σύμφωνα με τον κ. Γ. Ρούσσο Πρόεδρο των ΚΤΕΛ. Όπως υποστήριξε τα ΚΤΕΛ Πάρου ΑΕ δεν προτίθενται να μετακινηθούν από τη θέση που κατέχουν από το 2004, πολλώ δε μάλλον εν μέσω θέρους.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι και η μελέτη που εξασφάλισαν από δικό τους μελετητικό γραφείο, προτείνει τη μεταφορά έναντι του Κέντρου Υγείας, πλέον εκτιμούν (τα ΚΤΕΛ), ότι η θέση τους πρέπει να είναι πλησίον του λιμανιού με μία αφετηρία και τέλος διαδρομής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Δημόσια Διαβούλευση και ενστάσεις

Μετά από μακρά διαβούλευση όλων των φορέων του νησιού, ο δήμος συνέλλεξε όλο το επίμαχο υλικό προκειμένου να συνταχθεί ένα επίσημο και με επιστημονική πληρότητα ΣΒΑΚ και το κατέθεσε στην Περιφέρεια. 

Τη δική της μελέτη απέκτησαν και τα ΚΤΕΛ Πάρου ΑΕ, με τις «γνωμοδοτήσεις» να πληθαίνουν και το τμήμα Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να αδυνατεί να «επιλέξει», δεδομένης της αντίδρασης των πολιτών, στη χωροθετημένη στάση λεωφορείων απέναντι από το Κέντρο Υγείας, καθώς διχοτομεί όπως λένε την πλατεία Αγίου Νικολάου και αλλοιώνει την παραδοσιακή φυσιογνωμία της πύλης εισόδου στο νησί.

Η αρχαιολογική σκαπάνη στο λιμάνι

Όπως επισημαίνει στη «Φωνή της Πάρου» ο αρχιτέκτονας και σύμβουλος της Κοινότητας Παροικιάς, Πέτρος Αυλήτης, οι ευθύνες δεν μπορούν να αποδοθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα καθώς το ζήτημα απομάκρυνσης των ΚΤΕΛ από τη χερσαία ζώνη του λιμανιού μετρά κάποιες δεκαετίες. 

«Η κακή αρχή έγινε» παραδέχεται ο κ. Αυλήτης, «όταν η Αρχαιολογική Υπηρεσία βρίσκοντας το εντυπωσιακό πλήθος αρχαιοτήτων στο λιμάνι το 2000, σταμάτησε τις εργασίες στο νέο λιμένα και άλλαξε τελείως το σχήμα του. Γεγονός που ευνόησε αργότερα και την καθιέρωση της στάσης των ΚΤΕΛ σε αφετηρία με τα γνωστά προβλήματα στην κυκλοφορία που δημιουργούνται μέχρι σήμερα».

 

Περιγραφές χάους από την αγορά

Σύμφωνοι με τη μεταφορά των ΚΤΕΛ προς αποκατάσταση της ομαλής κυκλοφορίας αλλά και της παραδοσιακής ομορφιάς της πρωτεύουσας του νησιού, εμφανίζονται και εκπρόσωποι της τουριστικής αγοράς.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Δημήτρης Πετρόπουλος, επισημαίνει ότι υπάρχουν ημέρες μέσα στο καλοκαίρι που πραγματοποιούνται αναχωρήσεις λεωφορείων κάθε μισή ώρα. Από τις υπάρχουσες πέντε γραμμές σημαίνει ότι θα κινούνται 10 λεωφορεία σε κάθε κατεύθυνση, άρα 20 διελεύσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κυκλοφοριακό.

Για την άμεση ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο κυκλοφοριακό «έμφραγμα» που υφίστανται το λιμάνι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έκανε λόγο και ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Αποστόλου, συμμεριζόμενος το αδιέξοδο στο οποίο περιέρχονται οι Λιμενικές Αρχές αδυνατώντας να διοχετεύσουν στην είσοδο του νησιού τον τεράστιο όγκο επισκεπτών και οχημάτων.

«Μετά τον Αύγουστο είχαμε πάρα πολλές αναχωρήσεις, με πλήθος οχημάτων να είναι κυριολεκτικά στοιβαγμένα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Οι ουρές έφταναν μέχρι το Βίντσι και το ταχυδρομείο, σε διπλές και τριπλές σειρές. Ακόμα, είχε καταληφθεί και όλος ο χώρος της εισόδου του λιμανιού και του πεζοδρομίου. Οι καθυστερήσεις πλοίων ήταν το ελάχιστο μπροστά στην αγανάκτηση των επιβατών και το αδιέξοδο των λιμενικών» σχολίασε ο κ. Αποστόλου.

Στο μεταξύ… δημοτικές εκλογές

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται το ΔΣ του λιμενικού Ταμείου και η απόφαση για το μέλλον του τελεσίγραφου που έχει ήδη αποστείλει τα ΚΤΕΛ. 

Όπως είπε ο σύμβουλος Παροικιάς, Π. Αυλήτης και ανομολόγητα πιστεύουν άπαντες, «Είμαι σίγουρος ότι οι εκλογές θα «προλάβουν» τις όποιες εξελίξεις…».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.