Ημέρα γιορτής για την Αγία Καλή στη Νάουσα (ΦΩΤΟ)

Πάρος

Γιορτάζει σήμερα αλλά γοητεύει διαχρονικά κάθε επισκέπτη της Νάουσας, το γραφικό νησάκι με την επίσημη ονομασία «η Αγία Καλή» με έδρα το δήμο Πάρου, ανήκοντας στο γεωγραφικό διαμέρισμα Νησιών Αιγαίου Πελάγους.

Η Αγία Καλή, στην ομώνυμη βραχονησίδα στον κόλπο της Νάουσας (τύπος ελεύθερου σταυρού, με κυλινδρικό τρούλο), ανακαινίσθηκε το έτος 1935 και αφιερώθηκε στην Ανάληψη του Χριστού.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Αγία Καλή ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Ναούσης, του πρώην Δήμου Πάρου του Νομού Κυκλάδων.

Ο Βίος και τα Θαύματα της Αγίας Καλής

Η Αγία Καλή έζησε πριν το 15ο αιώνα μ.Χ. και καταγόταν από την Μικρά Ασία. Η οικογένεια της Οσίας ήταν πλούσια και η περιουσία της δόθηκε σε έργα φιλανθρωπίας. Δεν πρέπει να ήταν μοναχή, αλλά φιλοξενούσε τους άστεγους στο σπίτι της. Η Καλή έζησε τη ζωή της γεμάτη καλοσύνη. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η φιλανθρωπία.

ΑΓΙΑ ΚΑΛΗ
Ημέρα Εορτασμού: 15 May

Agia Kali5

Η οικογένεια της Οσίας ήταν πλούσια και η περιουσία της δόθηκε σε έργα φιλανθρωπίας. Δεν πρέπει να ήταν μοναχή, αλλά φιλοξενούσε τους άστεγους στο σπίτι της.

Η Καλή έζησε τη ζωή της γεμάτη καλοσύνη. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η φιλανθρωπία.

Στην Ακολουθία της αναφέρονται και θαύματα της Αγίας. Κάποια φορά που ζύμωσε ψωμί, για να το μοιράσει στους φτωχούς, ο Θεός έκανε ώστε να μην λιγοστεύει το ψωμί που της απόμενε.

Αλλά και μετά το θάνατό της η Αγία συνέχισε να ευεργετεί τους ανθρώπους, χαρίζοντας την θεραπεία στους αρρώστους. Είναι τόσα πολλά τα θαύματα των θεραπειών της, ώστε ο υμνογράφος την αποκαλεί «θαυματόβρυτον».

Agia Kali5Agia Kali5Agia Kali5Agia Kali5

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.