Στην κορυφή του βάθρου ο Α.Ο. Πάρου - Τα μετάλλια και τα... «αγκάθια»

Πάρος

Η εξαιρετική αγωνιστική παρουσία των αθλητών στίβου του ΑΟ Πάρου στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Κυκλάδων 2022, είχε ως αποτέλεσμα μία μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων και την κατάληψη του βάθρου από αθλητές και αθλήτριες πλήθους αγωνισμάτων.

Στην Κ16 είχαμε 8 χρυσούς πρωταθλητές Κυκλάδων, τέσσερις ασημένιους και δύο χάλκινους. Στην Κ18 είχαμε 2 χρυσούς πρωταθλητές, τέσσερις ασημένιους και ένα χάλκινο. Στους Αναπτυξιακούς Αγώνες Κ16 που πραγματοποιήθηκαν στη Νάξο, όλα τα παιδιά έκαναν ατομικά ρεκόρ.

Μετάλλια στο διασυλλογικό Κυκλάδων Κ16

Χρυσά

Κριστιάν Στεφανοάϊα, Ραγκούσης Φοίβος, Σκιαδάς Μιχάλης, Μπαρμπαρής Δημήτρης, σκυταλοδρομία 4Χ80 μ. αγοριών, χρόνος 40:43

Μπαρμπαρής Δημήτρης 80 μ. - 10:45

Μεγάλου Ιωάννα ακόντιο - 28.86 μ.

Κλαμπατσέα Ελευθερία 80 μ. - 11:81

Μαυρίδου Λήδα μήκος - 4.58

Μεγάλου Ιωάννα 200 μ. εμπόδια - 34:15

Μαυρίδου Λήδα - 80 μ. εμπόδια - 15:58

Ζουμής Μιχάλης ακόντιο - 28.31

Ασημένια

Ζαμπουνίδης Παναγιώτης 80 μ. - 11.23

Σκιαδάς Μιχάλης 200 μ. εμπόδια 34.22

Ραγκούσης Φοίβος ακόντιο - 25.15 μ.

Ζαμπουνίδης Παναγιώτης μήκος - 4.66

Χάλκινα

Στεφανοάϊα Κριστιάν 80 μ. 11.52

View fullsize

Ζουμής Μιχάλης 200 μ. εμπόδια - 35:04

 

Αναπτυξιακοί Αγώνες Κ16 - Ατομικά ρεκόρ

80 μ

Χρυσό Μπαρμπαρής Δημήτρης 10.19

Ασημένιο Στεφανοάια Κριστιάν 10.93

200 εμπόδια

Χρυσό Μεγάλου Ιωάννα Βασιλική 32.26  (Πολύ κοντά στο όριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα (32.00)

200 εμπόδια

Χρυσό Ραγκούσης Φοίβος 30.16

Ασημένιο Σκιαδάς Μιχάλης 32.95

150 μ.

Χάλκινο Κλαμπατσέα Ελευθερία 21.78

80 μ.

Χάλκινο Ρωμοσιού Έλενα 12.21

AOP1

Το χρονικό των επιτυχιών

Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Μαρία Τσουκνίδα, μετατίθεται σε σχολείο της Πάρου και με παρότρυνση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων οργάνωσε τη συμμετοχή στους πρώτους Αναπτυξιακούς Αγώνες με οκτώ παιδάκια που κατάφεραν να βρουν.

Μόλις το 2015 το τμήμα στίβου του ΑΟ Πάρου μπήκε και επίσημα στα μητρώα του ΣΕΓΑΣ και από εκεί και πέρα υπήρξε μια γεωμετρική ανάπτυξη. Τα 15παιδιά έγιναν 40, μετά 60 και πριν την πανδημία το δυναμικό του τμήματος μετρούσε περί τα 125 άτομα.

«Από την πρώτη χρονιά εγγραφής του τμήματος στίβου του ΑΟΠ  στα μητρώα του ΣΕΓΑΣ είχαμε πρωταθλητές Κυκλάδων» υπογραμμίζει η κ.Τσουκνίδα.

 «Είναι εκατοντάδες τα παιδιά που έχουν περάσει από την Ακαδημία και πολλές δεκάδες πρωταθλητών Κυκλάδων σε όλα τα αγωνίσματα.Έχουμε εξαιρετικές εμφανίσεις και μετάλλια στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες. Ακόμα και πέρυσι με τα προβλήματα των lockdownείχαμε εκπροσώπηση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με δύο τελικούς» σημειώνει με εμφανή περηφάνια.

«Αγκάθι» οι υποδομές

«Από άποψη υποδομών έχουμε τεράστιο πρόβλημα» υπογραμμίζει η προπονήτρια στίβου Μαρία Τσουκνίδα. «Ό,τι υλικοτεχνική υποδομή υπάρχει στο στάδιο την έχουμε φτιάξει από το μηδέν. Μας βοήθησε ο δήμος για την αγορά εμποδίων, καθώς έχουμε εξαιρετικές εμποδίστριες με τελικούς Πανελληνίων και βάθρα στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες. Πέραν αυτού όμως, για όλα τα υπόλοιπα έχει επιληφθεί το τμήμα στίβου του ΑΟΠ με την πολύτιμη συνδρομή των γονέων».

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζει και το ίδιο το στάδιο, απουσία τακτικών εργασιών συντήρησης. Τις φθορές στο ταρτάν επιχειρούν να τις μπαλώσουν προπονητές και εθελοντές με πρόχειρα υλικά, ενώ, το αίτημα πραγματοποίησης μελέτης για την ανασύσταση του σταδίου παραμένει σε κάποια συρτάρια μεταξύ δήμου και περιφέρειας, επί μακρόν.

Υπερήφανος ΑΟ Πάρου

Η διοίκηση, ο πρόεδρος του ΑΟΠ Νίκος Σαρρής, οι έφοροι Νίκος Μονδρέας και Μαρία Ανδαβόγλου και οι προπονήτριες Μαρία Τσουκνίδα και Ντίνα Τσαρουχά υπερβάλλουν εαυτό για τη στήριξη των νεαρών αθλητών.

«Είμαστε περήφανοι για όσα καταφέρανε τα παιδιά μας, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι 2 χρόνια λόγω πανδημίας κάνανε ελάχιστες προπονήσεις και ξεκινήσανε ουσιαστικά τον Σεπτέμβριο.

Πραγματικά ένα τεράστιο μπράβο στους προπονητές, στους γονείς, στους εφόρους μας και ένα μεγαλύτερο μπράβο στα παιδιά που μας έκαναν περήφανους, γιατί θέλει ψυχή να φέρεις τόσα μετάλλια».

AOP4

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.