ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Πάρος

Πολλές οι διαμαρτυρίες και μεγάλη η οργή που διακατέχει το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων του νησιού μας, εξαιτίας της αδράνειας ή της ανικανότητας της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει τα πιο βασικά προβλήματα της τουριστικής Πάρου.

Το νησί μας κατακλύστηκε τον Ιούνιο από επισκέπτες, γεγονός πρωτοφανές και ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται ίσως να ξεπεράσει τις αφίξεις και του 2019. Και η δημοτική αρχή που επί δύο συνεχείς τετραετίες διοικεί το νησί μας, στην καθημερινότητα, που αυτή ενδιαφέρει κυρίως τους δημότες, έπραξε ελάχιστα.

Καθαριότητα πλημμελής, τουαλέτες κλειστές, καταπατήσεις κοινόχρηστων χώρων, διαγραμμίσεις πεζών ανύπαρκτες, αλσύλλια ακάθαρτα και με ξερά χόρτα, όπως αυτό της Εκατονταπυλιανής, που θέτει σε κίνδυνο το μνημείο, παραλίες που έπαψαν να είναι ελεύθερες και προσβάσιμες και τέλος κυκλοφοριακή αναρχία και έλλειψη οργάνωσης των δημοτικών πάρκινγκ. .

Ι.Χ., ενοικιαζόμενα οχήματα παντός είδους που πλημμύρισαν το νησί και που σταθμεύουν χωρίς περιορισμούς και έλεγχο παντού, μαζί με τις τεράστιες νταλίκες που κυκλοφορούν σε ώρες αιχμής, προκαλούν κυκλοφοριακό χάος χωρίς να έχουν ληφθεί ούτε τα στοιχειώδη, όπως η απομάκρυνση από τον περιφερειακό της Παροικιάς επιχειρήσεων που επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Δεν θα καλέσουμε τη δημοτική αρχή να δώσει λύσεις σε όσα πιο πάνω αναφέραμε, γιατί η συγκεκριμένη  δημοτική αρχή δεν βλέπει, δεν ακούει και το χειρότερο δεν αντιλαμβάνεται την κατηφορική πορεία στην οποία έχει οδηγήσει το νησί μας.

Αυτό που πρέπει από τώρα να ξεκινήσει με πρωτοπόρους τους ενεργούς πολίτες της Πάρου είναι η δημιουργία αυτοδιοικητικού κινήματος, με υλοποιήσιμο πρόγραμμα, που θα βάλει φρένο στον κατήφορο  και την δυσφήμιση του νησιού και θα οδηγήσει την Πάρο σε τροχιά βιωσιμότητας, με προστασία του περιβάλλοντος και ανάδειξη των μοναδικών παραδοσιακών οικισμών  και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.