Monastiri Club: «Απευθυνόμαστε σε όλον τον κόσμο»

Πάρος

Το «Monastiri Beach Bar and Restaurant», που βρίσκεται στο Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου, έχει ανανεωθεί φέτος και κλέβει την παράστασ

Τη φετινή χρονιά το μενού του εστιατορίου έχει επιμεληθεί ο σεφ, Μιλτιάδης Κιούκας. Τα κοκτέιλ και το μενού ποτών τα έχουν επιμεληθεί οι κύριοι Αλέξανδρος Κλιγκόπουλος και Γιάννης Κοροβέσης, που είναι οι κορυφαίοι στον χώρο τους. Την επιμέλεια της διακόσμησης την έχει κάνει η κ. Μαρία Μπακαγιάννη, ενώ το hospitality έχει πλέον η «Tresor Hospitality».

Για τις αλλαγές που έχουν γίνει εκεί η εφημερίδα μας μίλησε με τη διευθύντρια του χώρου, Σοφία Πασχαλίδη.

Η κ. Πασχαλίδη, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, έχει εργαστεί σε ανάλογες θέσεις σε πολλές περιοχές της χώρας μας, ενώ πέρσι ήταν σε restaurant – beach club στη Σαντορίνη. Η συνέντευξη μαζί της για τα νέα δεδομένα που έχει ως εξής:

Υπάρχει μία αισιοδοξία στην Πάρο φέτος, για την τουριστική περίοδο. Το νησί πηγαίνει καλά. Ποια είναι τα δεδομένα της νέας χρονιάς για το «Μοναστήρι»;

Σ.Π.: «Εμείς έχουμε αλλάξει σε σχέση με το πώς δούλευε ως τώρα. Έχουμε αλλάξει «κεφάλαιο». Καταρχάς –όπως βλέπετε- έχει γίνει ανακαίνιση στον χώρο. Προσπαθούμε να εισάγουμε έναν νέο «αέρα» και μία νέα αντίληψη στην εξυπηρέτηση των πελατών. Τόσο στους έλληνες και ξένους τουρίστες, όσο και στον τοπικό πληθυσμό. Απ’ αυτό έχουμε, το βλέπουμε δηλαδή, πολύ καλή ανταπόκριση. Θέλουμε να αλλάξουμε γενικά την εξυπηρέτηση. Θέλουμε να δείχνουμε ένα πιο επαγγελματικό προφίλ. Να γίνεται πιο σωστή δουλειά στον χώρο της εστίασης και της φιλοξενίας στον χώρο της παραλίας γενικότερα. Έτσι, πιστεύουμε ότι θα αλλάξουμε τα δεδομένα».

Εξηγήστε μου τώρα σας παρακαλώ γιατί ο επισκέπτης θα πρέπει να έρθει στον χώρο αυτό. Δηλαδή, αν με ρωτήσει κάποιος «γιατί να πάω εκεί;» τι θα του πώ.

Σ.Π.: «Ναι, κατάλαβα. Πιστεύω καταρχάς, ότι ο χώρος αυτός από μόνος του, χωρίς να υπάρχει καν η επιχείρηση, είναι ένας χώρος που είναι πάρα πολύ ιδιαίτερος. Εδώ, είμαστε σ’ ένα από τα απάνεμα σημεία του νησιού. Βλέπετε γύρω σας τη φύση. Το φυσικό τοπίο είναι μοναδικό στο νησί της Πάρου. Προσφέρει διάφορες επιλογές όπως π.χ. τα μονοπάτια για τους περιπατητές που φτάνουν μέχρι τον φάρο «Κόρακα» κι είναι ένα πολύ ωραίο μέρος. Έχουμε τα νερά της θάλασσας που είναι από τα πιο καθαρά και όμορφα της Πάρου. Υπάρχει ακόμα και το δεδομένο με τα taxi boat που πηγαινο-έρχονται πολύ συχνά από τη Νάουσα, οπότε είναι εύκολη η πρόσβαση σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει δικό του αυτοκίνητο ή δε θέλει να πληρώσει ένα ταξί. Άρα μπορεί να έρθει εύκολα στον χώρο. Έχουμε ακόμα τα water sport τα οποία βοηθούν για να έρθει κάποιος εδώ για να κάνει κάποια αθλοπαιδεία.

Εδώ ο επισκέπτης θα χαλαρώσει. Θα βρει το ποτό του και το φαγητό του. Το εστιατόριό μας έχει βελτιώσει πολύ την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών φέτος. Πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε επισκέπτης μπορεί να περάσει καλά τη μέρα του. Είτε έλληνας είτε ξένος».

Θα ήθελα κάτι βασικό κατ’ εμάς. Πώς είναι σίγουρος – αν είναι σίγουρος- ο υποψήφιος πελάτης σας ότι θα βρει να παρκάρει, θα βρει τραπέζι να καθίσει, ξαπλώστρα στην παραλία κλπ.

Σ.Π.: «Έχουμε βελτιώσει πολύ το θέμα των κρατήσεων. Έτσι, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, instagram ή απλά μέσω τηλεφώνου θα μας βρει κάποιος και θα μας προσεγγίσει, αν θέλει να κάνει κράτηση είτε για το εστιατόριο είτε στην παραλία. Γενικά είναι εύκολο, ακόμα κι αν δεν έχει κάνει κράτηση κάποιος εμείς βρίσκουμε τον τρόπο για να τον εξυπηρετήσουμε.

Σε ό,τι αφορά τώρα το παρκάρισμα των αυτοκινήτων έχουμε νέα δεδομένα, επειδή υπήρχε πρόβλημα στο παρελθόν σ’ αυτό το θέμα. Τώρα έχουμε ανθρώπους ως παρκαδόρους εκεί που εξυπηρετούν τα αυτοκίνητα για όλους όσοι έχουν κάνει κράτηση».

Ο προγραμματισμός

Είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Πάρκου, ο κ. Ανδρεόπουλος, ότι τα επόμενα χρόνια αναμένεται να έχουμε κοσμογονία σ’ αυτόν τον χώρο. Ποια είναι τα έργα που έχουν προγραμματιστεί για το «Μοναστήρι», γι’ αυτό που αναμένεται…

Σ.Π.: «Θα ξεκινήσω για το θέμα του πάρκινγκ -που το έχουμε πει ήδη- και είναι πλέον πολύ εύκολο και προσβάσιμο. Στο κομμάτι της παραλίας έχει γίνει μία προσπάθεια με τους ξύλινους διαδρόμους, έτσι, ώστε, να δίνεται και σε άτομα με κινητικά προβλήματα πρόσβαση στην παραλία. Στο εστιατόριο έχει γίνει η ανακαίνιση όπως βλέπετε. Επίσης, βοηθάμε γενικά τη δημοτική επιχείρηση με τις συναυλίες, το θέατρο, τον κινηματογράφο. Ο οποίος (κινηματογράφος), εκτός από το τουριστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει επειδή είναι ανοιχτός, είναι ένα προνόμιο για όλους μας με τις προβολές που κάνει. Ακόμα, το «Μοναστήρι» προγραμματίζει εν καιρώ και συναυλίες που θέλουμε να κάνουμε, που θα φέρουν ακόμα περισσότερη κίνηση και τουρίστες.

Μελλοντικά θέλουμε όλος ο χώρος να είναι προσβάσιμο για όλους τους ανθρώπους. Έχουμε τις τουαλέτες για ΑΜΕΑ, ενώ έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια στο θέμα του βιολογικού καθαρισμού, ο οποίος μας δίνει τη δυνατότητα όλο αυτό το νερό που έχουμε μετά την επεξεργασία να το χρησιμοποιούμε για το πότισμα του πάρκου. Το πάρκο ποτίζεται μέσω του βιολογικού. Ακόμα, σε συνεργασία πάντα με το πάρκο Πάρου έχει διαμορφωθεί βοτανικός κήπος με μυρωδικά φυτά και άλλα, τα οποία μπορεί να επισκέπτεται ο κόσμος. Να δει π.χ. πώς είναι η ρίγανη, πώς είναι το θυμάρι κλπ. Νομίζω δεν είναι λίγα για πρώτη χρονιά. Υπάρχει πλάνο και πολλά σχέδια για το μέλλον, αλλά καλύτερα να τα ανακοινώσουμε εν καιρώ. Πρώτα να τα υλοποιήσουμε και μετά να τα ανακοινώσουμε. Σκέψεις, όρεξη για δουλειά, πάντως υπάρχουν!».

Ο ντόπιος πληθυσμός

Για τον μόνιμο πληθυσμό του νησιού τι μήνυμα είναι αυτό που θα θέλατε να δώσετε. Υπάρχει περίπτωση να φοβούνται να έρθουν οι ντόπιοι ή να νομίζουν ότι είναι ακριβές οι τιμές.

Σ.Π.: «Όχι, αυτό το έχουμε διευθετήσει με την έννοια ότι υπάρχει η επιλογή που μπορεί κάποιος να έρθει χωρίς να δώσει χρήματα για ενοικίαση ξαπλώστρας. Να θέλει απλά να κάνει μία βόλτα. Γι’ αυτό έχει δημιουργηθεί και ο χώρος του lounge που μπορεί κάποιος χωρίς έξτρα χρέωση, μόνο με τον καφέ του ή το ποτό του και να έχει την ξαπλώστρα του να κάθεται για να τα απολαύσει. Οπότε όποτε θέλει μπορεί να κάνει το μπάνιο του  κάτω στην παραλία. Έχουμε επιλογές για όλους είτε θέλουν να πληρώσουν είτε δε θέλουν να πληρώσουν. Από εκεί και πέρα υπάρχει η ενοικίαση των ξαπλώστρων κάτω στην παραλία στις οποίες υπάρχουν διαφορετικές τιμές, ανάλογα τη σειρά που είναι από τη θάλασσα. Ακόμα, διαθέτουμε «καμπάνες», οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως τέσσερα άτομα. Το ποσόν μοιράζεται έτσι και είναι οικονομικό για τον επισκέπτη. Δε θεωρώ ότι το «Μοναστήρι» απευθύνεται μόνο στον πιο οικονομικά ευκατάστατο πληθυσμό. Απευθύνεται σε όλον μα όλον τον κόσμο. Αυτή άλλωστε είναι και η νοοτροπία που θέλουμε να έχουμε. Τους χρειαζόμαστε όλους! Όπως χρειαζόμαστε τον μπάρμαν, τον σερβιτόρο, τον σεφ στην επιχείρηση, το ίδιο είναι και με τους πελάτες, επισκέπτες του νησιού ή μόνιμους κάτοικους.

Νομίζω λοιπόν ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ο παριανός είναι να έρθει να μας δει και να μας κρίνει. Θεωρώ ότι όσοι έχουν έρθει έως σήμερα, τους έχουμε εξυπηρετήσει στον βέλτιστο βαθμό. Ήρθαν πολλοί με απορία ή περιέργεια ή από ενδιαφέρον για τον τόπο τους για να δουν τι έχει γίνει επειδή έχει ακουστεί ότι έχουν γίνει αλλαγές. Θεωρώ ότι καταφέραμε να τους ικανοποιήσουμε στο μεγαλύτερο βαθμό. Καταλαβαίνουν ότι δεν είναι ανάγκη να πληρώσουν αναγκαστικά. Απευθυνόμαστε –να σας το πω και πάλι- σε όλους και τους θέλουμε και όλους!».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.