ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Όχι στις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις

Πάρος

Ομόφωνα έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίαση του 15/7/2022, η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης  για την καταδίκη  νομοθετικής διάταξης  που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και  αφορά τον  περιορισμό  δικαιωμάτων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στα δημοτικά συμβούλια.

 

Η πρόταση της Λαϊκής  Συσπείρωσης  είχε ως εξής:

ΠΡΟΣ

 την Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου  Χριστίνα Δαφερέρα - Κάλλους

                                          ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον Δήμαρχο Πάρου Μ. Κωβαίο

                                                      ΨΗΦΙΣΜΑ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω απαράδεκτης, αντιδημοκρατικής ρύθμισης, με διοικητικά μέτρα, περιορίζει τα δικαιώματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια.

Ανάμεσα στα άλλα, καταργεί το δικαίωμά τους να θέτουν προς συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια, θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Κυβέρνησης, εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια θωράκισης των Τοπικών Αρχών σε όλη την Ελλάδα, ώστε να υλοποιούνται οι αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας και να μη συζητιούνται στα Δημοτικά Συμβούλια τα λαϊκά προβλήματα.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση, κινείται άλλωστε, στην κατεύθυνση που ακολούθησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, οι οποίες προώθησαν την πλήρη ευθυγράμμιση των δημοτικών και περιφερειακών αρχών με την κεντρική κρατική διοίκηση.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τώρα την εν λόγω νομοθετική διάταξη».

Ταυτόχρονα, ζητάμε από τη δημοτική αρχή να μην πειθαρχήσει με αυτή τη ρύθμιση αποδεικνύοντας έμπρακτα τη διαφωνία της με αυτές τις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις και αυταρχικές πρακτικές.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.