Πρόβλημα στέγης και ακριβά ενοίκια προκαλούν «πονοκέφαλο» - Παραιτήθηκε εκπαιδευτικός στην Πάρο

Πάρος

Με το οξύτατο πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών να απασχολεί ολοένα και περισσότερο τις Κυκλάδες και την Πάρο, ετοιμάζεται η επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Νεοδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νησί αναγκάζονται να πληρώνουν ακόμη και ξενοδοχείο για να εξασφαλίσουν την προσωρινή διαμονή τους. Κι αυτό, καθώς τα περισσότερα δωμάτια και σπίτια είναι «δεσμευμένα» έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου -λόγω της τουριστικής κίνησης- ενώ το ίδιο συμβαίνει και κατά την περίοδο του Ιουνίου.

Το πρόβλημα έλλειψης στέγης και τα ακριβά ενοίκια αποτελούν και φέτος «πονοκέφαλο» στους εκπαιδευτικούς, φέρνοντας τους σε απόγνωση και πολλές φορές στην παραίτησή τους από τη θέση. Δυστυχώς κάτι τέτοιο συνέβη και στην Πάρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας εκπαιδευτικός που πρόκειται να εργαστεί σε γυμνάσιο του νησιού, παραιτήθηκε από τα καθήκοντα γι' αυτό τον λόγο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί και έχει πολλές διαστάσεις είναι και το πανό (όπως βλέπεται και στη σχετική φωτογραφία) που βρίσκεται τις τελευταίες δύο μέρες έξω από το γυμνάσιο της Παροικιάς, το οποίο υπογράφει η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πάρου - Αντιπάρου.

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.