Παρέμβαση Τσιγώνια για την αποτροπή της καταστροφής της αμπελουργίας

Πάρος

Οι επιλογές του Γενικού Διευθυντή του συνεταιρισμού να παραλάβει μέρος μόνο της φετινής παραγωγής των αμπελουργών εφόσον πληροί τα κριτήρια καλής ποιότητας, η επιλογή ορισμένων μόνο παραγωγών και για περιορισμένες ποσότητες και η άρνησή του να εφαρμόσει την απόφαση του Δ.Σ. της 6/9/2022, όπως ήδη γνωρίζετε με εξανάγκασε σε παραίτηση από το αξίωμα του Προέδρου.

Η ενέργεια του αυτή αντιβαίνει το καταστατικό και τη συμφωνία εισόδου του ιδιώτη επενδυτή. Τον καλώ και δημόσια να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση αυτή, έστω και καθυστερημένα, για τα σταφύλια που ακόμα δεν έχουν χαλάσει, γιατί οι συνέπειες από την καταστροφή της φετινής παραγωγής παράλληλα με τις υπόλοιπες δυσκολίες που έφεραν οι κρίσεις των τελευταίων τριών χρόνων θα φέρει σε αδιέξοδο τους αμπελοκαλλιεργητές και σοβαρό πλήγμα στο μέλλον της αμπελουργίας στην Πάρο.

Γνωρίζω ότι μόνο ο Α. Σ. Πάρου έχει τη δυνατότητα να παραλάβει και να αξιοποιήσει  το σύνολο της ποσότητας των σταφυλιών λευκών και ερυθρών που έχουν μείνει ατρύγητα.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιώτες οινοποιούς του νησιού που βοήθησαν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους ο καθένας να μειωθεί η ζημιά των αμπελουργών απορροφώντας μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που είχαν προγραμματίσει. Ειδικότερα και πρωτίστως τους ευχαριστώ στο βαθμό που παρέλαβαν την παραγωγή αμπελουργών – μελών του Συνεταιρισμού που δεν είχαν άλλη διέξοδο.

Τσιγώνιας Νικόλαος 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.