Συνάντηση Συρμαλένιου για τα αρχαία λατομεία της Πάρου

Πάρος

Με κύριο θέμα την ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαίων λατομείων μαρμάρου της Πάρου, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή (16/9) στα γραφεία της Ε.Φ.Α. Κυκλάδων στην Αθήνα, συνάντηση μεταξύ του βουλευτή Νίκου Συρμαλένιου και του προϊσταμένου της Εφορείας Δημήτρη Αθανασούλη.

Ο Νίκος Συρμαλένιος αναφέρθηκε στη σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή (22/1/2020) και στις απαντήσεις των υπουργείων και ιδιαίτερα σ' αυτή του υπουργείου Πολιτισμού, στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι με πρωτοβουλία της Ε.Φ.Α. είχαν προχωρήσει συγκεκριμένες ενέργειες -όπως οι προμελέτες για τη διάσωση και στερέωση των λατομείων που ολοκληρώθηκαν καθώς και οι προτάσεις για τις απαλλοτριώσεις των γηπέδων στην περιοχή των αρχαίων λατομείων- τις οποίες πρέπει να προχωρήσουν και ολοκληρώσουν άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

«Σήμερα πλέον οι μελέτες εκπονούνται από το Πολυτεχνείο και ενδέχεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του έτους και εκεί που πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και να πιέσουμε, είναι η ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων, έτσι ώστε η ΕΦΑ Κυκλάδων να προχωρήσει απρόσκοπτα στην ανάδειξη των αρχαίων λατομείων μαρμάρου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας», τόνισε ο κ. Συρμαλένιος.

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.