Η θέση του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α. για την υπόθεση της μαρίνας Νάουσας

Πάρος

Από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Πάρου - Αντιπάρου, λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

"Περί «Μαρίνας» τα έκτροπα..."

Μετά τα καταγγελλόμενα, σχετικά με τη διαχείριση και τις παράνομες εισπράξεις στη μαρίνα της Νάουσας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Πάρου Αντιπάρου στηρίζει τους συναδέλφους της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάρου για τα στοιχεία που παραθέτουν, σχετικά με το Αγκυροβόλιο Τουριστικών Σκαφών στη Νάουσα, κατόπιν αυτοψίας που διενεργήθηκε στις 02/09/2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά φαίνεται, να εισπράττονταν τέλη ελλιμενισμού με τιμές που καθορίζονταν αυθαίρετα και κατά το δοκούν, χωρίς την έκδοση αποδείξεων είσπραξης. Ουσιαστικά διαπιστώθηκε ότι οι εισπράξεις στη μαρίνα της Νάουσας γίνονταν με εξαιρετικά διαβλητές και αμφιβόλου νομιμότητας διαδικασίες είσπραξης, με συνέπεια να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο (έως αδύνατο) να προσδιοριστεί το ποσό που οφείλονταν να προσκομιστεί στο Δήμο Πάρου και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά πιθανό κάποιοι να θησαύριζαν στην πλάτη του Παριανού λαού, που έχει πληρώσει για όλες αυτές τις εγκαταστάσεις. Αυτό που εγείρει πολλά ερωτηματικά είναι ποιος εισέπραττε αυτά τα χρήματα και με ποια δικαιοδοσία.

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος Πάρου θα πρέπει να προβεί στη μερική ανάκληση της υπ’ αριθ. 400/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: 6ΔΧΠΩΞΓ-ΒΤ7) σχετικά με τα τέλη ύδρευσης και ηλεκτροδότησης του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών της Νάουσας, και να μην πραγματοποιήσει οποιαδήποτε δαπάνη μέχρι την οριστική έκδοση της άδειας και του κανονισμού λειτουργίας της εν λόγω Μαρίνας.

Αναμένουμε τις εξελίξεις και τις πολιτικές αποφάσεις με τις οποίες θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές για να λειτουργήσει ορθά, νόμιμα και επ’ ωφελεία του συνόλου, όχι μόνο η συγκεκριμένη εγκατάσταση, αλλά και το σύνολο της δημοτικής περιουσίας. Μέχρι τότε όσοι θέλουν να ιδιοποιούνται τη δημόσια περιουσία θα μας βρίσκουν απέναντι τους.

Επισημαίνουμε ότι ο σύλλογος μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους της οικονομικής υπηρεσίας παρέχοντας τους ηθική και νομική υποστήριξη.

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.