Στον Δήμο Πάρου οριστικά η κυριότητα του παλιού αεροδρομίου

Πάρος

«Την επιλογή της Διοίκησης Κωβαίου, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, όσον αφορά στην αναγνώριση της κυριότητας και την απόδοση του ακινήτου του χώρου του παλιού αεροδρομίου, βάζοντας φρένο στις απαιτήσεις του Δημοσίου, επικύρωσε το Εφετείο Αιγαίου με τελεσίδικη απόφασή του».

Αυτό γνωστοποίησε ο Δήμος Πάρου με σχετικό Δελτίο Τύπου, στο οποίο επίσης αναφέρει:
Το Εφετείο έκρινε ότι ο χώρος ανήκει κατά κυριότητα στον Δήμο Πάρου και διατάσσει το Δημόσιο να αποδώσει στον Δήμο ολόκληρη την έκταση του παλιού αεροδρομίου Πάρου. Η εξέλιξη αυτή αποφαίνεται τελεσίδικα επί της απόφασης, μετά και την πρωτόδικη υπ’ αριθ. 57/2020 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, δήλωσε:
«Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί νίκη - δικαίωση για τη Διοίκησή μας, προς όφελος του νησιού και των δημοτών. Δεχτήκαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του Εφετείου Αιγαίου που αποσαφηνίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου  του χώρου του παλιού αεροδρομίου, αναγνωρίζοντας την κυριότητά του στον Δήμο Πάρου. Με τη δεδομένη απόφαση ανοίγει πλέον  ο δρόμος για την αξιοποίηση της έκτασης αυτής. Στα σχέδια μας είναι η παραχώρηση έκτασης  με σκοπό τη μελλοντική ανέγερση ενός μικρού νοσοκομείου. Ενώ με τον κεντρικό σχεδιασμό, στο υπάρχον οικόπεδο προβλέπεται η κατασκευή ενός  οικολογικού οικισμού που θα περιλαμβάνει εργατικές κατοικίες που θα εξυπηρετήσουν την ανάγκη στέγασης των δημοσίων λειτουργών, καταστήματα και κέντρο νεοφυούς επιχειρηματικότητας».

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.