Εκπαιδευτικά προγράμματα κατά της ρύπανσης των πλαστικών στα δημοτικά Νάουσας και Μάρπησσας

Πάρος

Η μη κερδοσκοπική επιχείρηση «Ακαδημία Πλαστικού» της Common Seas εξελίσσεται και συνεχίζει δυναμικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εκστρατεία κατά της ρύπανσης των πλαστικών απορριμμάτων σε όλο το υδάτινο φάσμα.

Το τελευταίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εκπαίδευσε δεκάδες δασκάλους και καθηγητές από όλη την Ελλάδα και ενέπνευσε εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 5 ως 14 ετών, ώστε να εργαστούν με πάθος για ένα μέλλον δίχως πλαστικά και να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες, με συνείδηση, κριτική σκέψη και ευαισθησία.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου το πρόγραμμα να διαδοθεί γρήγορα και παντού για μια Ελλάδα χωρίς πλαστικά, η Common Seas θα πραγματοποιήσει και αυτήν τη σχολική χρονιά επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, σε Αθήνα και Πάρο. Έτσι, το πρόγραμμα ενσωματώνεται από φέτος σε δύο νέα πρωτοπόρα σχολεία στην Πάρο, το Δημοτικό Σχολείο Νάουσας και το Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου Μάρπησσας.

Στόχος είναι η επιμόρφωση περισσότερων εκπαιδευτικών στην ενσωμάτωση της «Ακαδημίας Πλαστικού» και η λιγότερη χρήση πλαστικού μιας χρήσης εντός του σχολικού περιβάλλοντος, μέσα από μελετημένες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις που εκπαιδεύουν, επιμορφώνουν και φέρνουν ριζικές αλλαγές στη συμπεριφορά και στη νοοτροπία της νέας γενιάς.

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.