Ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα για το 2023

Πάρος

Κατά πλειοψηφία, αφού η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε αρνητικά, πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου το τεχνικό πρόγραμμα για το 2023, το οποίο είναι συνολικού ύψους 6.952.284 ευρώ.

Από αυτά, τα 328.020 ευρώ είναι για νέα προτεινόμενα έργα από χρηματοδότηση του κράτους (ΣΑΤΑ) και τα 6.624.364 ευρώ είναι συνεχιζόμενα έργα από χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα, ο δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ήταν μία δύσκολη πενταετία, σε όλους τους τομείς, ωστόσο πετύχαμε πράγματα και θέσαμε σημαντικούς στόχους για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη της Πάρου. Εν τάχει μπορώ να σας πω τι κάναμε και πως διανείμαμε αυτά τα λίγα χρήματα που πήραμε. Συγκεκριμένα, στην παιδεία και στον αθλητισμό κατανείμαμε το 28,58%, στις υποδομές, το περιβάλλον και την ασφάλεια το 38,58%, στην καθημερινότητα, το οδικό δίκτυο και στους οικισμούς το 32,83%. Επίσης, έγινε προσπάθεια να γίνει μία ορθολογική κατανομή και στις κοινότητες, με τον πρώτο λόγο να έχει η πρωτεύουσα του νησιού που κατανείμαμε περίπου το 70% του προϋπολογισμού».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Ροκονίδας τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν έχουμε να κάνουμε μ’ ένα τεχνικό πρόγραμμα το οποίο είναι απλώς μίζερο λόγω της χρηματοδότησης της κεντρικής εξουσίας. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο είναι μίζερο γιατί δεν έχει όραμα, στόχο και προοπτική. Συγκεκριμένα, στο νησί ο πληθυσμός έχει τάση αύξησης και ως προς αυτό δεν έχει γίνει καταγραφή των αναγκών για αντιμετώπιση μελλοντικών προβλημάτων. Και ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι σχολικές μονάδες, ένα θέμα που θα φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο. Επίσης υπάρχει έλλειψη στο θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που βιώνει ο πολίτης στην καθημερινότητα, που δεν καλύπτεται από αυτό το τεχνικό πρόγραμμα».

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.