Ανοιχτή επιστολή Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Μητσοτάκη Κυριάκο

Αντίπαρος

Με ανοιχτή επιστολή κάτοικος της Αντιπάρου προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Μητσοτάκη Κυριάκο

, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη Κυριάκο, τους βουλευτές νομού Κυκλάδων και κοινοποίηση προς  δήμος Αντιπάρου,  επαρχείο Πάρου Αντιπάρου, περιφέρεια νοτίου Αιγαίου,,  γραφείο κ. Χατζημάρκου, αντιπεριφερειάρχη Νομού Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη  διαμαρτύρεται για την κατάσταση των υπηρεσιών ΕΛΤΑ στην Αντίπαρο.

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Το παρακάτω κείμενο είναι αυτολεξεί από δελτίο τύπου των ΕΛΤΑ στις 11 Νοεμβρίου 2021

“Το στρατηγικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ προβλέπει σημαντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση της δυναμικότητας στη διαχείριση αντικειμένων, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ταχύτητα στις παραδόσεις αλλά και την εξυπηρέτηση των πελατών με πρωτοποριακές και καινοτόμες υπηρεσίες.....”

Βέβαια αυτό δεν συμβαδίζει καθόλου με τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες από αυτά που συμβαίνουν από τις αρχές του 2022 στο μικρό κυκλαδονήσι της Αντιπάρου. Το ταχυδρομείο του νησιού εδώ και 3 χρόνια δεν έχει πλέον κτίριο στο νησί. Μέχρι πρότινος είχε υπογράψει σύμβαση με ιδιώτη η οποία έληξε μάλλον οικονομικών διαφορών.

2022 01 29 anyiparos2

Τώρα πλέον η διανομή της αλληλογραφίας και δεμάτων γίνεται με ένα μικρό αυτοκίνητο το οποίο έρχεται 2 φορές την εβδομάδα από το επίσης υποστελεχωμένο κατάστημα των ΕΛΤΑ Πάρου.

Με δύσκολες καιρικές συνθήκες οι κάτοικοι θα πρέπει να ψάξουν κάτω στο τσιμέντο μόνοι τους να βρουν γράμματα, λογαριασμούς, κτλ.

Ηλικιωμένοι, ανάπηροι, μαθητές, αλλοδαποί ,μετανάστες, τουρίστες μπερδεύονται μεταξύ τους για 4 - 5 ώρες και δημιουργούν σκηνές που θυμίζουν άλλες εποχές και καθόλου δεν συμβαδίζουν με την ανάπτυξη που πολυδιαφημίζεται τελευταία.

Βλέπετε το μικρό νησί της Αντιπάρου κατά περίεργο τρόπο δεν είναι μόνο παραθεριστικός προορισμός διάσημων αστέρων του Hollywood και αρκετών πλούσιων επιχειρηματιών αλλά εδώ και αρκετά χρόνια κατοικείται από ντόπιους νέους και γέρους που μένουν καλοκαίρια αλλά και χειμώνες στον τόπο τους.

Ο Δήμος Αντιπάρου επανειλημμένα έχει αναφέρει το πρόβλημα που υπάρχει στο νησί στις αρμόδιες υπηρεσίες και βοήθησε όσο μπορούσε στην ανεύρεση νέου οικήματος για να στεγάσει το ταχυδρομείο αλλά τελικά μάλλον η διεύθυνση των ΕΛΤΑ δεν το επιδίωξε πραγματικά με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού για να στείλουν ένα απλό γράμμα θα πρέπει να επιλέξουν τις ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών με τεράστιο κόστος η να μεταβούν οι ίδιοι στην Πάρο στο επίσης υποστελεχωμένο κατάστημα των ΕΛΤΑ. Οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι επίσης πρέπει να μεταβούν στο κατάστημα της Πάρου για να πάρουν την πολυπόθητη μηνιαία σύνταξη τους. Και η παραλαβή της αλληλογραφίας εξακολουθεί να γίνεται στο λιμάνι του νησιού έξω κάτω στα τσιμέντα ανάμεσα σε τελάρα και χαρτόκουτα..... με βροχές και αέρηδες.

2022 01 29 antiparos3

Αν πιστεύετε ότι αυτές οι εικόνες αρμόζουν σε ένα νησί 1200 μονίμων κατοίκων και περίπου 20.000 τουριστών το καλοκαίρι μπορείτε να συνεχίσετε τις πολιτικές απαξίωσης.....Αν απεναντίας νομίζετε ότι το ταχυδρομείο σε ένα νησί είναι απαραίτητο περιμένουμε τις ενέργειες σας το συντομότερο.

Η παρούσα επιστολή σας αποστέλλεται ηλεκτρονικά. Για να σας σταλεί προσωπικά - ταχυδρομικά θα στοιχίσει περίπου 12 ευρώ με εταιρεία courier η θα πρέπει να κάνω ταξίδι στην Πάρο σε εργάσιμη ημέρα και να χάσω την δουλειά μου και επίσης να χρεωθώ πορθμείο γιατί θα πρέπει να πάρω και αυτοκίνητο...

Αναμένοντας άμεσα ενέργειες σας,

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία.

Με εκτίμηση

Γιάννης Τριαντάφυλλος του Αρτεμίου

Μόνιμος κάτοικος Αντιπάρου."

Τηλ. Επικοινωνίας 6937929783

emai: info@thalasea.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.