Ανακοινώθηκαν τα σχολεία με διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα. Ποια θα λειτουργούν σε Πάρο και Αντίπαρο

Αντίπαρος

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία στα οποία θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τη νέα σχολική χρονιά το διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα ως τις 5.30 μ.μ. (από 4 μ.μ. που ισχύει σήμερα).

Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι «για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια».

Με αφορμή την προσαρμογή του ωραρίου του σχολείου στο ωράριο - λάστιχο των εργαζόμενων γονιών, το υπουργείο Παιδείας μιλάει για «αναβάθμιση» του σχολείου, καθώς υποστηρίζει ότι θα ενταχθούν σε αυτές τις ώρες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μελέτη για τα παιδιά. Ωστόσο, πίσω από τα ωραία λόγια υπάρχει η αμείλικτη πραγματικότητα όλων των προηγούμενων χρόνων,  όπου τα ολοήμερα προγράμματα στην πλειοψηφία τους καθυστερούσαν να ξεκινήσουν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, ενώ όταν λειτουργούσαν ήταν στην ουσία «παιδοφύλαξη», χωρίς υποδομές σίτισης (τραπεζαρία κ.λπ.).

Στην υπουργική απόφαση με τη λίστα των σχολείων για την Αντίπαρο και την Πάρο συμπεριλαμβάνονται τα παρακάτω σχολεία:

1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ ΠΑΡΟΥ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.