Αντίπαρος: Επιχορήγηση έως και 403.000 ευρώ για εγκατάσταση φορητής μονάδας αφαλάτωσης

Αντίπαρος

Με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, επιχορηγείται ο δήμος Αντιπάρου μέχρι του συνολικού ποσού των 403.000 ευρώ, για την προμήθεια και εγκατάσταση φορητής μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας παραγωγής 300 κ.μ. / ημέρα για τον οικισμό Αγίου Γεωργίου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία καθοριστικής σημασίας, που θα βοηθήσει καταλυτικά την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών. Η συγκεκριμένη δαπάνη εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών και έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, έτους 2022.

Η διάθεση της πίστωσης θα γίνεται σταδιακά -ανάλογα με την εξέλιξη υλοποίησης του έργου- και φορέας υλοποίησης και υπόλογος διαχειριστής είναι ο δήμος Αντιπάρου.

Ευχαριστίες Δημάρχου

«Ο Δήμαρχος Αντιπάρου ευχαριστεί θερμά τον υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου μας για την κατασκευή μιας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 300 κυβικών την ημέρα στον οικισμό του Αγ. Γεωργίου, η οποία μαζί με το δίκτυο ύδρευσης και την κατασκευή υδατοδεξαμενής θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης στον οικισμό».

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.