Ο κ. Χαρδαλιάς… | Του Δ.Μ.Μ.

Απόψεις

Υπάρχει μία μεγάλη αλήθεια. Το νησί μας από του Αγ. Πνεύματος και μετά έχει περισσότερα κρούσματα απ’ όσα είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας από τον Οκτώβριο του 2020.

Όταν ξεκίνησαν να έρχονται –ανεξέλεγκτα- οι πρώτοι παραθεριστές, τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν. Αυτό ως αρχή-απάντηση στις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά και το κούνημα του δάχτυλου εκ μέρους του. Κάτι στο οποίο αρέσκεται η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ίωσης του κορωνοϊού.

Ακόμα, άλλη μία αλήθεια είναι ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Πάρο άργησε να τρέξει με γρηγορότερους ρυθμούς. Ο μαζικός εμβολιασμός ξεκίνησε ουσιαστικά με το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», όταν και έγιναν τρεις οι γραμμές εξυπηρέτησης των πολιτών σε Πάρο και Αντίπαρο.

Γι’ όλα αυτά δε φταίει το νησί μας, αλλά εκείνοι που συμπλέουν κυβερνητικά με τον κ. Χαρδαλιά. Η κυβέρνηση άφησε συνειδητά σε δεύτερο χρόνο τα νησιά και τα θυμήθηκε μόλις στην έναρξη της θερινής σεζόν. Ακόμα, αυτό που δεν κατανοούν μερικοί στο νησί μας είναι ότι ο πληθυσμός δεν είναι αυτός που έχουμε στα χαρτιά με την τελευταία απογραφή του 2011. Όχι μόνο διότι ο πληθυσμός στην Πάρο έχει αυξηθεί, αλλά γιατί εκτός του μόνιμου πληθυσμού στο νησί μας ζουν κάθε καλοκαίρι 2000 περίπου αλλοδαποί, που έχουν εδώ παραθεριστικές οικίες. Επίσης, εκτός των παραθεριστών με τις οικίες που διατηρούν στην Πάρο υπάρχει κι άλλος ένας πληθυσμός (που μερικοί τους ανεβάζουν κι’ αυτούς στους 2000), οι οποίοι είναι οι εποχιακοί εργαζόμενοι. Άρα η Πάρος υπολείπεται πολύ ακόμα ώστε να έχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο εμβολιασθέντων. Δεν προσθέτουμε σε όλους τους παραπάνω αριθμούς και τους παριανούς που ζουν εκτός Πάρου και έρχονται κάποιες ημέρες του καλοκαιριού για παραθερισμό.

Από την άλλη, οι ευθύνες της κυβέρνησης και του κ. Χαρδαλιά είναι μεγάλες. Και είναι μεγάλες διότι από την κυβέρνηση δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια ελέγχου σε αεροδρόμια και λιμάνια. Επί έναν χρόνο όποιος θέλει πηγαινο-έρχεται μέσω αεροδρομίου Πάρου. Ειδικά στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Ακόμα και τη λεγόμενη εποχή του σκληρού lockdown (τον χειμώνα), δε γινόταν κανένας έλεγχος στο αεροδρόμιο. Το γράφω αυτό διότι στην περίοδο του λεγόμενου σκληρού lockdown, ο υπογράφων αυτό το κείμενο ταξίδεψε σε Φρανκφούρτη και Στρασβούργο, δίχως κανέναν έλεγχο. Απλά σαν καλός μαθητής υπέγραψα στα σύνορα Γερμανίας – Γαλλίας, ότι δεν έχω κορωνοϊό… (Α, υπέγραψα κι ένα χαρτί ότι δεν είμαι τρομοκράτης, για να μπω στο ευρωκοινοβούλιο!). Τόσο απλά.

Αν πάμε στα λιμάνια, εδώ το γέλιο είναι περισσότερο. Πόσο μάλλον στον λιμένα της Πάρου, που όποιος θέλει έρχεται.

Ο κ. Χαρδαλιάς πριν λοιπόν κουνήσει το δάχτυλό του καλό θα ήταν να σκεφτεί αν εκείνος κι η κυβέρνηση που μετέχει, τα έχουν κάνει όλα σωστά…

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.