Πίσω από τις γραμμές…

Απόψεις

Ο δήμαρχος του νησιού μας προ ολίγων ημερών δημοσιοποίησε μία επιστολή με την οποία ζητάει από τα εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ να δείξουν προσοχή όταν κάνουν αναφορά στην Πάρο για την κρίση με την πανδημία.

Η κίνηση του κ. Κωβαίου ήταν επιβεβλημένη ύστερα από τα όσα ειπώθηκαν από εθνικό δίαυλο τηλεόρασης, με αφορμή κρούσματα κορωνοϊού σε νέους επισκέπτες του νησιού μας. Εκείνο το γεγονός, είναι φανερό ότι έκανε κακό –καταρχάς- στο γόητρο της τοπικής κοινωνίας, αλλά έπληξε με τον τρόπο του και την τουριστική μας εικόνα.

Από την άλλη, είναι σαφές, ότι η δημοτική Αρχή θέλοντας να δείχνει καλή εικόνα προς τους πολίτες και είναι επιλεκτική (εδώ και χρόνια) με ιδιοκτήτες και δημοσιογράφους Μέσων, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Ακόμα, είναι γνωστό, ότι η δημοτική Αρχή δε θέλει να «σπάσει αυγά» με κανέναν και έτσι, κοιτάει γύρω της τα γεγονότα με στωικότητα. Όπως λοιπόν οι αρχαίοι στωικοί πίστευαν ότι με αυτόν τον τρόπο ενίσχυαν το ατομικό τους συμφέρον ουσιαστικά υπονόμευαν τον ίδιο τους τον εαυτό. Αλήθεια ποιος έδωσε την «είδηση» ότι παράτησε η τοπική κοινωνία έξι νεαρούς με κορωνοϊό στο πάρκινγκ του Κέντρου Υγείας Πάρου. Έχετε αναρωτηθεί; Εκ των έσω ήρθε αυτό το ανίερο «χτύπημα» κατά της Πάρου. Κανείς δημοσιογράφος δεν ήταν εκεί όταν έγινε το γεγονός, πολύ περισσότερο της ΕΡΤ. Για να ξέρουμε τι λέμε. Ομοίως και άλλα περιστατικά που έχουν «θύμα» τους την Πάρο και την οικονομία του νησιού. Γιατί δε φτάνει να μάθεις την είδηση, αλλά κυρίως παίζει ρόλο πώς θα τη διαχειριστείς. Μόνο που για να λειτουργήσει αυτό θέλει και μυαλό…

Ακόμα, είναι γνωστό τοις πάσι αυτό, ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου Πάρου θέλει να εναρμονίζεται πλήρως με τα «θέλω» και τα «πρέπει» της σημερινής κυβέρνησης. Αυτό έχει τη λογική του, αφού η πολιτική μήτρα του συνδυασμού τους είναι η κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν έχει λογική όταν ομιλούμε για τα συμφέροντα της αυτοδιοίκησης, που είναι εντελώς διαφορετικά σε κάθε τόπο και άρα δεν μπορούν να είναι ίδια με τις «επιταγές» μίας κυβέρνησης. Θυμίζω ότι εναρμονιζόμενος πλήρως ο δήμος μας με την πολιτική της κυβέρνησης στους πρώτους ανεπιτυχείς μήνες των εμβολιασμών οδηγηθήκαμε τελικά στο σημείο το νησί να είναι «γυμνό» την έναρξη του θέρους. Δε διεκδίκησε ο δήμος από την αρχή πράγματα για τον εμβολιασμό των κατοίκων, όπως δε διεκδίκησε καλύτερους όρους για τον έλεγχο των επισκεπτών κατά την αποβίβασή τους στον λιμένα Παροικιάς. Ούτε καν επιθυμούσε τη συνεδρίαση της επιτροπής -που είχαν συστήσει- για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Ο κ. Κωβαίος ορθά έπραξε και έστειλε την επιστολή. Μόνο που θα πρέπει να μάθει να διαβάσει πίσω από τις γραμμές…

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.