Υποβάθμιση | Tου Δ.Μ.Μ.

Απόψεις

Τις εορταστικές ημέρες στην Παναγία Εκατονταπυλιανή και των εκδηλώσεων του 15Αύγουστου ήμουν σε διακοπές εκτός του νησιού.

Την ημέρα της Θεομητορικής εορτής ευρισκόμενος πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, κάθισα μπροστά από την τηλεόραση και μέσω του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ προσπάθησα να παρακολουθήσω τις εκδηλώσεις στην Εκατονταπυλιανή. Έκπληκτος διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε ούτε μία πρόταση στα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης για τον εορτασμό στην Πάρο. Σημειώνω ότι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Επιστρέφοντας στο νησί διάβασα μία ανακοίνωση της Οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου Αντιπάρου, που μεταξύ άλλων γράφει: «[…] Η κυβέρνηση υποβάθμισε τη εορτή της Εκατονταπυλιανής αφού για πρώτη φορά δεν την εκπροσώπησε υπουργός εν ενεργεία (…). Για πρώτη φορά δεν εκπροσωπήθηκε το Πολεμικό Ναυτικό με πλοίο, όταν είναι γνωστός ο σεβασμός των ναυτικών μας στην Εκατονταπυλιανή. Δύο φορές μετέφερε την εικόνα της Εκατονταπυλιανής, στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά.

Αλλά το εξοργιστικό όλων ήταν η παντελής απουσία της κρατικής τηλεόρασης. Όσον αφορά το δήμο, τα τσαντίρια που επέτρεψε να στηθούν σε απόσταση αναπνοής από το συγκρότημα της Εκατονταπυλιανής, δείχνουν την αισθητική και την ποιότητα που χαρακτηρίζει τη δημοτική πλειοψηφία (…)».

Το θέμα της υποβάθμισης της θρησκευτικής εκδήλωσης στην Πάρο, που είναι ίσως η μεγαλύτερη προβολή του νησιού μας, αρχίζει πλέον και προβληματίζει. Γιατί, αν και έγινε και πέρσι, τότε υπήρχαν ίσως κάποιες δικαιολογίες, αφού εκείνη την περίοδο το νησί μας ήταν στο «κόκκινο» λόγω του κορωνοϊού.

Όλα τα παραπάνω μόνο τυχαία δε φαίνεται να είναι και έχουν σχέση με τους συσχετισμούς που έχουν αλλάξει στο πολιτικό επίπεδο της χώρας. Δηλαδή, η ΝΔ είναι φανερό πως δεν είναι σε μήνα του μέλιτος με τους πολίτες της χώρας. Λόγω των κακών χειρισμών την περίοδο του κορωνοϊού και ελέω των φετινών πυρκαγιών ειδικά των περιοχών που έχουν υποστεί ζημιές, οι πολίτες αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στην περίοδο χάριτος, που ήταν πάντως ασυνήθιστα μεγάλη… Αυτά τα θέματα είναι σαφές ότι τα έχει αντιληφθεί –αρκετά πιο νωρίς απ’ όλους- το κυβερνητικό επιτελείο. Έτσι, έχοντας στο πλευρό του τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ κάνει σπέκουλα ακόμα και με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Δεν είναι κρυφό άλλωστε ότι η παρουσίασης της λειτουργίας από την Παναγία Σουμελά απευθύνεται σε μεγαλύτερο κοινό (Πόντιοι), άρα και περισσότερους ψηφοφόρους. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΝΔ δεν είχε κανένα επίσημο εκπρόσωπο της στην Πάρο ή έστω και την παρουσία ναυτικού αγήματος (8000 άνθρωποι ψηφίζουμε άλλωστε πάνω-κάτω στο νησί).

Τέλος κι αυτό είναι ολοφάνερο σε τοπικό επίπεδο, η κυβέρνηση παίρνει πλέον αποστάσεις και από τη φιλική της τοπική αυτοδιοίκηση. Ο λόγος για την ώρα άγνωστος (;) ή έρχεται ανατροπή και σ’ αυτόν τον τομέα;

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.