Πανωλεθρία των «αρίστων» και στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού /Του Δημήτρη Πατέλη

Απόψεις

Αλήθεια, πως πορεύεται ο πόλεμος κατά της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας;

Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, η Ελλάδα, σε έναν πληθυσμό περίπου 10.190.000 κατοίκων, έχει 742 χιλ. κρούσματα, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν ήδη τις 16.000!

Συνιστά άραγε αυτός ο αριθμός απώλεια πολέμου; Για να υπάρχει κάποιο ιστορικό μέτρο σύγκρισης, αναφέρω ότι κατά τον πόλεμο του 1940 - 1941 (ελληνοϊταλικό και ελληνογερμανικό) η χώρα μας (με πληθυσμό τότε 7.344.860 κατοίκους) είχε στα πεδία των μαχών 15.000 νεκρούς και αγνοούμενους, ενώ κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους 8.000 νεκρούς. Σε όλο τον κόσμο, σημειώθηκαν 247 εκ. κρούσματα, και 5 εκ. θάνατοι, επί πληθυσμού 7,8 δις.

Βάσει των στοιχείων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου Νοσημάτων, η χώρα μας είναι «πρωταθλήτρια» στην κατάταξη βάσει του μακάβριου δείκτη των θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων: Πρώτη είναι η Βουλγαρία, με 92,07 θανάτους και ακολουθεί η Ελλάδα με 46,83.

Μήπως οι ισχυρότερες κεφαλαιοκρατικές χώρες έχουν την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας; Στην κορυφή της λίστας των νεκρών είναι οι ΗΠΑ, με 45,9 εκ. κρούσματα και 746 χιλ. νεκρούς επί πληθυσμού 329,5 εκ. κατοίκων.

Ωστόσο, η Λ.Δ. Κίνας έχει 97.229 κρούσματα και 4.636 νεκρούς, επί πληθυσμού περ. 1,5 δις. Δηλαδή, μια χώρα με πληθυσμό περίπου 140 φορές μεγαλύτερο του ελληνικού, έχει 11.364 λιγότερους νεκρούς απ’ την Ελλάδα και μόνο λόγω της σοσιαλιστικής επιστημονικής σχεδιοποίησης!

Σήμερα, από την πανδημία COVID-19, στην Ελλάδα έχουμε καθημερινά σχεδόν εξαπλάσιες απώλειες και τετραπλάσιους διασωληνωμένους σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ημερομηνίες προ ενός έτους, τότε που δεν υπήρχαν καν τα εμβόλια. Την ίδια στιγμή αυξάνεται τραγικά ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν και από την παραμέληση της λοιπής νοσηρότητας (λόγω των υπόλοιπων παθήσεων).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί από το 2020 ανέδειξαν την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης με έλεγχο των τυπικών προσόντων όλων των ειδικευμένων γιατρών που είχαν κάνει αίτηση για θέση μόνιμου επιμελητή στο ΕΣΥ (που ήταν τότε λιγότεροι από 4000, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις ήταν πάνω από 5500) και μονιμοποίησης του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού. Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά επ’ αυτού, απεμπόλησε με θράσος αυτή τη δέσμευση. Έτσι, εξαναγκάζονται γιατροί άσχετων ειδικοτήτων (ακόμα και ειδικευόμενοι ψυχιατρικής, οφθαλμολογίας, μαιευτικής κ.λπ.) να περιθάλπουν ασθενείς COVID19.

Η κυβέρνηση έχοντας αποσαθρώσει συστηματικά την πρωτοβάθμια υγεία θέλει επιπλέον να την ιδιωτικοποιήσει πλήρως σύμφωνα με τα όσα σχετικά δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την επίσημη ομιλία του στην ΔΕΘ. Άλλωστε όλους αυτούς τους 19 μήνες η κυβέρνηση απάλλαξε σκανδαλωδώς τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια από την νοσηλεία ασθενών της επιδημίας και τα τροφοδότησε αφειδώς και ποικιλοτρόπως με δημόσιο χρήμα.

Μετά το πανηγυρικό άνοιγμα του τουρισμού πρακτικά ακυρώθηκαν τα μέτρα ιχνηλάτησης στις πύλες εισόδου της χώρας («κατόπιν πιέσεων ξένων αεροπορικών εταιρειών» και τουριστικού κεφαλαίου), η κ. Κεραμέως αύξησε αντί να μειώσει τον αριθμό μαθητών ανά σχολική αίθουσα εν μέσω πανδημίας, ενώ παραμένουν ανύπαρκτοι οι έλεγχοι σε χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των αστικών κέντρων. Εκ των πραγμάτων απεδείχθη ότι πόροι υπάρχουν μόνο για τον κατασταλτικό μηχανισμό του καθεστώτος, όχι για παιδεία και υγεία!

Με τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενων εντεταλμένων επιστημόνων σε ρόλο τελάληδων και εκ των υστέρων απολογητών προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων, οι «άριστοι» του «επιτελικού κράτους» απέτυχαν παταγωδώς και στο μέτωπο της εμβολιαστικής εκστρατείας, ευνοώντας τελικά κάθε μορφής ανορθολογισμό, σκοταδισμό και παραλογισμό, ανοίγοντας πεδίο δράσης για τυχάρπαστους και δόλιους κομπογιαννίτες…

Δημήτρης Πατέλης

Αν. καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.