Παριανός Καζαμίας 2022

Απόψεις

Παριανός Καζαμίας 2022

 

Ιανουάριος

Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά και αρχή καλός μας χρόνος… Οι ευχές δίνουν και παίρνουν στην Πάρο, ενώ ο Μάρκος κάνει σχέδια. Από την άλλη, ο Κώστας, εξαγγέλλει την πρώτη μεγάλη αλλαγή του επαρχείου, το οποίο πλέον δε θα ονομάζεται Πάρου - Αντιπάρου, αλλά Πάρου, Αντιπάρου και Δεσποτικού! Άμεσα ο Μάρκος απαντάει και δηλώνει ότι ο δήμος Πάρου θα ονομάζεται πλέον δήμος Παρίων. Ατυχώς, αυτό το όνομα το είχε χρησιμοποιήσει ο Γιάννης μας (ένας είναι ο Γιάννης μας) και ο Μάρκος παίρνει πίσω τη νέα ονομασία.

Πάντως με ετούτα και εκείνα, τελικά, ο Μάρκος, εξαγγέλλει κλειστό γήπεδο επιπέδου ΟΑΚΑ! Η μετάλλαξη «ΟΜΙΚΡΟΝ» του κορωνοϊού φτάνει στο τέλος της και ο ΕΟΔΥ αναγγέλλει τη μετάλλαξη «ΘΗΤΑ»! Όπως τονίζει ο Κούλης σε διάγγελμά του: «οι δύο επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες!».

 

Φεβρουάριος

Ο Μάρκος εξαγγέλλει νέα επέκταση του αεροδρομίου το οποίο θα είναι στο επίπεδο του Χίθρουου στο Λονδίνο. Η απάντηση 49 τουριστών της Πάρου είναι άμεση και το θέμα πηγαίνει όχι μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και στην Ευρωβουλή. Ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, για να στηρίζει τον Κώστα, μετονομάζει το επαρχείο, σε Πάρου, Αντιπάρου, Δεσποτικού και Αγ. Σπυρίδωνα. Το σοβαρότερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη (αυτό της ΕΠΣ Κυκλάδων), επαναρχίζει τους αγώνες του μετά από δύο μηνών διακοπής λόγω Χριστουγέννων. Οι ομάδες ζητούν παράταση ακόμα μίας εβδομάδας, για να κάνουν προετοιμασία. Σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις το ΚΙΝΑΛ έφτασε στο 25% και η ΝΔ στο 50%! Η κυβέρνηση λαμβάνει νέα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Κλείνει οριστικά την εστίαση και εφεξής θα επιτρέπονται μόνο οι συναυλίες του Ρουβά, που θα μεταδίδονται μέσω ERTFLIX.

 

Μάρτιος

Η φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα γίνει στην Παροικιά, χωρίς θεατές. Η απόφαση του επαρχείου είναι σε κάθε στενό να κάνει παρέλαση μόνο ένας μαθητής έως την απόσταση των 30 μέτρων. Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου Αντιπάρου καταγγέλλει το γεγονός ως αναχρονιστικό και αποσπασματικό. Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο για τη χαζή όπως τη χαρακτηρίζει απόφαση περί παρέλασης στην Πάρο. Το υπουργείο Υγείας πιστό στην παράδοση με τις αλλαγές των αποφάσεών του ανοίγει και πάλι την εστίαση και κλείνει ολοκληρωτικά τη μουσική απ’ όλους τους χώρους και τα ραδιόφωνα. Νέα αλλαγή του επαρχείου σε Πάρου, Αντιπάρου, Δεσποτικού, Αϊ Σπυρίδωνα και Δρυονησίου. Ο Μάρκος επειδή λόγω κορωνοϊού δεν έκοψε βασιλόπιτες, αποφασίζει το κόψιμο της Λαγάνας με φλουρί! Στις πρωτοποριακές εκδηλώσεις επικρατεί χαμός, ενώ μοιράζεται και γνήσιος τουρκικός ταραμάς.

 

Απρίλιος

Η μεγάλη ένταση μεταξύ Κωβαίου και Ροκονίδα κορυφώνεται με αφορμή την ντρίπλα του Μάρκου με τις Λαγάνες. Ο Ρόκο καλεί τον κόσμο στην κοπή του αρνιού το Πάσχα! Ο Κώστας κάνει ρελάνς και ανακοινώνει νέα μετονομασία του επαρχείου, σε Πάρου, Αντιπάρου, Δεσποτικού, Αϊ Σπυρίδωνα, Δρυονησίου, Παντερονησίου και Γαιδουρονησίου! Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φωνή της Πάρου», πίσω από τις αλλαγές των ονομάτων του επαρχείου κρύβεται ο Ισπανός επικοινωνιολόγος, Χοθέ Μαρία Χουάν Κάρλοθ Λορένδοθ Φρανθίκο, Ροντρίγκεθ Μαντρέθ Πέρεδθ! Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα ο Ισπανός επικοινωνιολόγος υπήρξε παλαιότερα ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Αθλητικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης Αγίας Ελεούσας, Αγίας Βαρβάρας Αττικής. Η επέλαση της μετάλλαξης «ΖΗΤΑ» συνεχίζεται και όπως δηλώνει ο υπουργός Υγείας της χώρας μας: «οι δύο επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες!». Ξεκινάει η τέταρτη δόση εμβολιασμού που ονομάζεται «Αναμνηστική εις διπλούν».

 

Μάιος

Τα καταστήματα της εστίασης μετά το συνεχές «άνοιξε-κλείσε» αποφασίζουν να κάνουν διάφορες κινήσεις για να κρατήσουν την πελατεία τους. Ο «Παπλάτσας» στην Παροικιά βάζει στο τραπέζι της δεξιάς γωνίας του μαγαζιού του ταμπελάκι που γράφει «πριβέ καθίσματα μόνο για τον αρχισυντάκτη της Φωνής της Πάρου». Στο τραπέζι της αριστερής γωνίας του μαγαζιού βάζει ταμπελάκι «Πριβέ καθίσματα μόνο για τον Πάνο Κεμπάμπη». Στο μπροστινό τραπέζι της εισόδου του καταστήματος βάζει ταμπελάκι «Πριβέ καθίσματα μόνο για Θανάση Μαρινόπουλο και Χάρη Γιουρτζίδη». Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου εκδίδει δελτίο Τύπου με το οποίο καταγγέλλει το γεγονός, αφού για άλλη μία φορά «εξορίζεται» ο δημοτικός συνδυασμός της αντιπολίτευσης. Η ΑΕ Πάρου κατακτά το πρωτάθλημα Κυκλάδων και ανεβαίνει στην Γ’ εθνική κατηγορία.

 

Ιούνιος

ΣΟΚ στον δήμο Πάρου. Ο Μάρκος δηλώνει ότι θα διεκδικήσει το επαρχείο Πάρου, Αντιπάρου, Δεσποτικού, Αϊ Σπυρίδωνα, Δρυονησίου, Παντερονησίου και Γαιδουρονησίου, για να την σπάσει στον Κωστάκη. Νέα δήμαρχος Πάρου αναλαμβάνει η Δώρα Σαρρή! Νέα δημοσκόπηση δείχνει το ΚΙΝΑΛ στο 40% και τη ΝΔ στο 50%! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει στη Βουλή, αφού δε συγκεντρώνει το 3%. Επειδή μπήκαμε σε τουριστική περίοδο ο Κούλης ανακοινώνει άρση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, αφού όπως υποστηρίζει «το καλοκαίρι πρέπει να τα οικονομήσουμε από τον τουρισμό. Μέτρα και πάλι μετά τον Σεπτέμβριο». Το ΚΙΝΑΛ που βρίσκεται προ της εξουσίας σύμφωνα με τους δημοσκόπους κάνει ρελάνς και λέει: «εμείς μέτρα θα πάρουμε από τον Οκτώβριο και η εστίαση θα έχει υποχρεωτικά μουσική».

 

Ιούλιος

Η νέα δήμαρχος Πάρου, Δώρα Σαρρή, ορίζει ως αντιδήμαρχο την κ. Ιφ. Χατζηγεωργίου. Ακόμα, ανακοινώνει υπόγειες διαβάσεις στον περιφερειακό δρόμο Παροικιάς. Όπως υποστηρίζει σε συνεννόηση με τον κ. Πούλιο όλα αυτά τα χαντάκια που ανοίγει και σκάβει η ΔΕΥΑΠ ολομερής, θα χρησιμοποιηθούν γι’ αυτό τον σκοπό. Άρα πλέον δεν χρειάζεται να γίνει κατασκευή πεζοδρομίου. Ο Κ. Μπιζάς αντιδρά και υποστηρίζει ότι μόλις εκείνος γίνει δήμαρχος θα κατασκευάσει εναέριες πεζογέφυρες στον περιφερειακό δρόμο. Εμφανίζεται νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού με την ονομασία «ΓΑΜΑ». Όπως υποστηρίζει σε διάγγελμά του ο Κούλης, «οι δύο επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες». Εκτός της διπλής μάσκας συστήνεται και η χρήση κράνους μοτοσικλετιστών. Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να κάνει ράπιντ τεστ αποκλειστικά στη Νάουσα. Στην Παροικιά και στα άλλα χωριά θα γίνεται μία ημέρα, ανά δύο εβδομάδες.

 

Αύγουστος

Ο Μάρκος ανακοινώνει τελικά, ότι θα διεκδικήσει τόσο τη θέση του έπαρχου, όσο και του δημάρχου. Τις ζυγές ημέρες θα είναι δήμαρχος και τις μονές έπαρχος. Ο κ. Μπιζάς σε συνέντευξή του δηλώνει ότι θα φέρει τη θάλασσα στον περιφερειακό δρόμο της Παροικιάς, με εργολαβία της Περιφέρειας, ώστε να διαμορφωθεί και εκεί πλαζ κολυμβητών. Οι τιμές στα ακίνητα της περιφερειακής οδού έχουν εκτοξευτεί, αφού με την πλαζ, τις εναέριες πεζογέφυρες και τις υπόγειες διαβάσεις γίνεται πρότυπο. Νέα δημοσκόπηση δείχνει το ΚΙΝΑΛ στο 50% και τη ΝΔ στο 40%. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κάτω και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η ΑΕ Πάρου προσλαμβάνει νέο προπονητή τον Γιοβάνοβιτς, που απολύθηκε από τον Παναθηναϊκό. Παγκόσμιος θαυμασμός για τον Μάρκο. Εμφανίζεται συγχρόνως στον εορτασμό της Εκατονταπυλιανής, όσο και της Τήνου, τον Δεκαπενταύγουστο.

 

Σεπτέμβριος

Συνεχίζοντας ο Κούλης τις ετήσιες διακοπές του έρχεται και στην Πάρο. Κλείνει δωμάτιο στον περιφερειακό δρόμο της Παροικιάς, αφού εκεί έχει γίνει το mast σημείο του νησιού. Από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δηλώνει τον θαυμασμό του για τα έργα που θα εξελιχτούν εκεί. Οι παριανοί βλέπουν πλέον με δυσπιστία τα έργα… Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πάρο για Πειραιά ανήλθαν μετά τις ανατιμήσεις στα 100 ευρώ. Έτσι, μέσω διεθνούς πτήσεως οι παριανοί για να πάνε στον Πειραιά πηγαίνουν μέσω Ρώμης, αφού ο ναύλος με αυτόν τον τρόπο είναι ο μισός! Η ΝΔ –για πρώτη φορά από τότε που έγινε κυβέρνηση- καταγγέλλει ΜΜΕ και δημοσκοπικές εταιρείες για χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Επικαλείται δε στοιχεία από την εφημερίδα «Ντοκουμέντο».

 

Οκτώβριος

Την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου έρχεται να παρακολουθήσει και ο κ. Μητσοτάκης, που έχει παραμείνει στο νησί μας για τις διακοπές του. Τελικά, η παρέλαση αναβάλλεται λόγω καιρού, αφού με τους αέρηδες που επικρατούν πλημμυρίζει η Παροικιά από τη θάλασσα. Σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στο 60%, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης κρίνεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 103% του ελληνικού λαού! Το 3% παραπάνω βγαίνει λένε και από τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα. Ο Κούλης το καλοσκέφτεται και την επόμενη ημέρα αποφασίζει να γυρίσει στην Αθήνα. Μετά την αναχώρησή του ο καιρός στην Πάρο γίνεται καλοκαιρινός και στο νησί ξεκινούν εορταστικές εκδηλώσεις!

 

Νοέμβριος

Ο Θ. Μαρινόπουλος γράφει νέο κείμενο στη «Φωνή της Πάρου» για τη σοσιαλδημοκρατία, το οποίο η εφημερίδα μας αποφασίζει να το δημοσιεύσει σε 273 συνέχειες. Ατυχώς ο εκδότης της εφημερίδας αποφασίζει να απαντήσει στα κείμενα του Μαρινόπουλου. Έτσι, η «Φωνή της Πάρου» βγαίνει σε δύο εκδόσεις. Μία με τα άρθρα περί σοσιαλδημοκρατίας του Μαρινόπουλου και τις απαντήσεις Λαουτάρη και άλλη μία με τις κανονικές ειδήσεις του νησιού. Ξεκινάει η πέμπτη δόση εμβολιασμού που ονομάζεται «Αναμνηστική εις τριπλούν». Σε όλους τους πολίτες τοποθετείται ιατρική πεταλούδα στο χέρι για να μην έχουμε συνεχώς τις ενέσεις. Τέλος Νοεμβρίου ανακοινώνεται η λήξη της πανδημίας. Ο Στέλιος Μπόνης αναλαμβάνει πρόεδρος στην ΑΕ Πάρου και φέρνει στην ομάδα τέσσερις τερματοφύλακες!

 

Δεκέμβριος

Ο Ιωνικός βρίσκεται πρώτος και αήττητος στη βαθμολογία. Η ΑΕ Πάρου με τον Μπόνη πρόεδρο είναι πρώτη στην Γ’ εθνική κατηγορία και πάει για άνοδο, ενώ στο κύπελλο απέκλεισε τον ΠΑΟΚ. Η Μόνικα Μπελούτσι στέλνει ερωτικό γράμμα στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας μας και του ζητάει ραντεβού. Όλα τα φαγητά σερβίρονται υποχρεωτικά με τηγανιτές πατάτες. Η Παλιά Κοκκινιά ανακηρύσσεται πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Βρέθηκε το φάρμακο για την καράφλα. Η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού (καψούρα μου), βραβεύεται ως η κορυφαία στον κόσμο. Η μαγαζάρα «της Βουλάρας τα καμώματα», στον Πειραιά, ανοίγει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. Όλος ο Καζαμίας του Δεκεμβρίου είναι επιθυμίες, ενώ οι υπόλοιποι μήνες εμπεριέχουν μία «ορθή» πρόβλεψη… Καλή χρονιά με υγεία και του χρόνου ο κορωνοϊός να είναι μία κακή ανάμνηση.

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.