Ενεός… | Του Δ.Μ.Μ.

Απόψεις

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ της χώρας, κάνουν με ευκολία από κουτσομπολιά για τα «σκουπίδια» της μεσημβρινών εκπομπών, έως διεθνείς πολιτικές εκτιμήσεις!

Έτσι, π.χ. απεικονίζουν κατοίκους του Κιέβου που προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στο μετρό, άσχετα αν οι εικόνες είναι από ατύχημα μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα το 2018! Είναι τα ίδια τα Μέσα που πριν από χρόνια παρουσίασαν ως είδηση για την πολιτική της Βόρειας Κορέας αποσπάσματα από χιουμοριστική εκπομπή της ασιατικής χώρας.

Μαζί με όλα αυτά τα τραγελαφικά των δήθεν σοβαρών ΜΜΕ έχουμε και τους ξερόλες που υψώνουν σημαία ειρήνης και κάνουν πορείες δίχως όμως να μπουν στον κόπο να σκεφτούν πώς ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Κιχ» δεν ακούγεται για το ΝΑΤΟ και τις ευθύνες του. Κουβέντα δε γίνεται για το ασφυκτικό πρέσινγκ που άσκησαν οι αμερικανοί μέσω των ευρωπαίων στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας. Ξέχασαν με μιας τι έγινε στη Συρία με τον Άσαντ, στη Γιουγκοσλαβία με τον Μιλόσεβιτς, στη Λιβύη με τον Καντάφι, για να μη το μακρύνουμε και φθάσουμε στο τι ακριβώς έγινε και στο Ιράκ.

Μιλούν λοιπόν για ειρήνη αυτοί που επί χρόνια δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς έχει γίνει στην Ουκρανία και ότι από την ανατροπή του προέδρου Γιανούκοβιτς το 2014, περίπου 14000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους φιλοναζιστές. Μιλούν για ειρήνη αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς είναι ουσιαστικά επιθετική πράξη κατά της Ρωσίας.

Από την άλλη ο χρήσιμος ηλίθιος (βλ.: κυβέρνηση Ουκρανίας), χάιδεψε τα ναζιστικά παραστρατιωτικά τάγματα, ενώ αδιαφόρησε για τα πογκρόμ ενάντια στους αντιφρονούντες. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έκανε τη βρώμικη δουλειά με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και στο διά ταύτα έμεινε μόνη της ενάντια στη Ρωσία. Ίσες αποστάσεις άλλωστε δεν υπάρχουν. Είναι μόνο για τους βλάκες. Οι ίσες αποστάσεις ευνοούν πάντα τον δυνατότερο.

Επί της ουσίας. Η ρωσική αντίδραση είναι ουσιαστικά η πρώτη μετά από πολλά χρόνια που βάζει ΣΤΟΠ στο ΝΑΤΟ και την επεκτατική μηχανή των ΗΠΑ που το ελέγχει απόλυτα.

Τέλος, το πιο ωραίο αφήγημα είναι αυτό για τις κυρώσεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Ή όλοι αυτοί δε γνωρίζουν τι σημαίνει φυσικό αέριο για τις οικονομίες στην Ευρώπη ή δεν ξέρουν που παράγεται το 40% του σταριού που τρώει η Ευρώπη…

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.