«Καμία γυναίκα δεν βιάζεται χωρίς να το θέλει», δήλωσε ο μητροπολίτης Δωδώνης

Απόψεις

Σε ένα σκοταδιστικό και απαράδεκτο παραλήρημα γραμμή προς γραμμή επιδόθηκε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, σχετικά με το θέμα των αμβλώσεων.

Σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του «ΣΚΑΪ» ο μητροπολίτης δήλωσε ότι καμιά γυναίκα «δεν κάθεται και βιάζεται χωρίς να το θέλει», προσθέτοντας μάλιστα «μην τρελαθούμε»…

Συνεχίζοντας το παραλήρημα, βγαλμένο από τις εποχές της Ιεράς Εξέτασης, ο μητροπολίτης υποστήριξε ότι από βιασμό δεν μπορεί να υπάρξει τεκνοποίηση, καθώς για να μείνει έγκυος, η γυναίκα «έχει συμμετοχή». Μάλιστα, ο μητροπολίτης επανέλαβε το απαράδεκτο «εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθετε και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή».

Με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή στους ναούς κατά των αμβλώσεων, ο μητροπολίτης ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα. Προφανώς τάχθηκε κατά του αναφαίρετου δικαιώματος στην άμβλωση, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού και να το πετάμε λες και είναι σκυλί»… Ακόμα, υποστήριξε ότι πρέπει «να γεννηθεί το παιδί και να υπάρχει πρόνοια για το πού θα πάει», ενώ για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία (!) για να γίνει άμβλωση και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού»!

«Οι σημερινές δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή "Σήμερα" του εφησυχάζοντος Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου για την ψυχική και σωματική συμμετοχή των θυμάτων στο έγκλημα του βιασμού τους είναι απαράδεκτες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, προσθέτοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την Εκκλησία της Ελλάδος».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.