> Ελλάδα

 Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις εγκυκλίους (για την Αίτηση - Δήλωση των μαθητών/αποφοίτων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.για εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), η δήλωση των εν λόγω σχολών στο μηχανογραφικό είναι ενδεικτική.

Περισσότερα...

Σε αγωνιστικό αναβρασμό και προετοιμασία βρίσκεται η πόλη της Πάτρας, οι εργαζόμενοι, άνεργοι, μικροί επαγγελματίες και βιοτέχνες, συνολικά τα λαϊκά στρώματα, μετά την πρωτοβουλία της αγωνιστικής Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχό της, Κώστα Πελετίδη, να προχωρήσει σε μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία στην Αθήνα, το Σάββατο 29 Γενάρη

Περισσότερα...

Την ανάγκη τα σχολεία να ανοίξουν με μέτρα ασφαλείας και όχι υπερμετάδοσης του ιού τονίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Γενάρη.

Περισσότερα...

Οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποθηκεύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στο κινητό τους, καθώς από το πρωί της Τρίτης είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet στις πλατφόρμες iOS και Android για κινητές συσκευές και tablet.

Περισσότερα...

Ναυτεργάτες :Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα με νέα 48ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης!

48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 12-13 Δεκέμβρη 2021

 

Εφοπλιστές – κυβέρνηση – ΥΕΝ εμμένουν στην ίδια αδιάλλακτη γραμμή, αρνούμενοι να δεχτούν στα δίκαια και ώριμα Ναυτεργατικά αιτήματα που αναδεικνύονται με την 48ωρη πανελλαδική απεργία των Ναυτεργατών η οποία ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της 10 Δεκέμβρη 2021.

Ειδικότερα στην αποκαλούμενη “βελτιωμένη” θέση οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών (ΣΕΕΝ) πρότειναν 0% αύξηση για το 2020, 0% αύξηση για το πρώτο 10μηνο του 2021, 1% για το δίμηνο Νοέμβρη Δεκέμβρη 2021 και 1% για το 2022!!!

Η “αναβαθμισμένη” πρότασή τους αντιστοιχεί σε 13,5 ευρώ τον μήνα, με βάση τον μισθό του Ναύτη! Αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό αφού μεσοσταθμικά για την τριετία 2020 – 2022 το ποσοστό είναι 0,60%!!!

Ταυτόχρονα κυβέρνηση – ΥΕΝ αρνούνται κάθε συζήτηση για τα μεγάλα και οξυμένα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά προβλήματα που αφορούν το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, όπως οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις, η κατάργηση της ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία, η εκτεταμένη εφοπλιστική παραβατικότητα στην ΣΣΕ καθώς και στα συνταξιοδοτικά ζητήματα που είναι στο επίκεντρο των διεκδικήσεων μας.

Παράλληλα εφοπλιστές – κυβέρνηση – ΥΕΝ, σε στενή συνεργασία με τους γνωστούς – άγνωστους μεγαλοαγρότες, οργανώνουν και στήνουν σκηνικό υπονόμευσης της απεργίας, επιχειρώντας την ενεργοποίηση της αντιδραστικής αντιαπεργιακής νομοθεσίας, με σκοπό να κινηθούν απεργοσπαστικά πλοία ασφαλείας για την εκτέλεση δρομολογίων σε κάθε δρομολογιακή γραμμή.

Στις συνθήκες αυτές καθίσταται περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να εκφραστεί με κάθε δυνατό τρόπο η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και των οργανώσεών της στον δίκαιο αγώνα των Ναυτεργατών και να αποκρουστεί οποιαδήποτε απόπειρα υπονόμευσής της.

Η ΠΕΝΕΝ με τα οργανωμένα κλιμάκιά της σε όλα τα λιμάνια οργώνει καθημερινά καράβι – το καράβι, πραγματοποιεί μαζικές συσκέψεις του κλάδου και τονίζει την ανάγκη από τα κάτω και μέσα από τα καράβια να αναπτυχθεί και να εκφραστεί με τον πιο έντονο τρόπο η αγωνιστική διάθεση των Ναυτεργατών, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και η δυναμική – μαζική απόκρουση των σχεδίων ενάντια στην απεργία.

Καλούμε τα μέλη μας, τους ξέμπαρκους Ναυτεργάτες, τους απόμαχους της θάλασσας, και κάθε εργαζόμενο να σταθεί στο πλάι αυτής της απεργιακής μάχης.

Η εργατική αλληλεγγύη αποτελεί ισχυρό εργαλείο για να αποκρούσουμε τα υπονομευτικά σχέδια κυβέρνησης – εφοπλιστών αλλά και να καταφέρουμε συντριπτικό πλήγμα στην αντιδραστική επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού.

Υπεύθυνοι και υπόλογοι, για τα όποια προβλήματα και συνέπειες δημιουργεί η συνεχιζόμενη απεργία μας, είναι οι εφοπλιστές, η κυβέρνηση, το ΥΕΝ και η αντιλαϊκή πολιτική τους.

Απαιτούμε η επόμενη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ να γίνει ανοιχτή με την συμμετοχή των απεργών Ναυτεργατών, των οποίων ο λόγος και η θέση τους θα πρέπει να αποτελεί καθοριστικό στοιχείο στην κλιμάκωση της απεργίας.

Οργανώνουμε – περιφρουρούμε το δικαίωμα στην απεργία

Υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματά μας

Έναρξη απεργίας 12/12/2021 ώρα 00.01 – Λήξη απεργίας 13/12/2021 ώρα 24.00  

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Την άποψη ότι «οι επενδύσεις όπως τις επιθυμεί η κυβέρνηση της ΝΔ και όπως τις νομοθετεί το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή, δεν υπακούουν ούτε στο συνολικό σχεδιασμό βιώσιμης ανάπτυξης

Περισσότερα...

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια,  Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια,   λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σήμερα 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.