Αντιμέτωπες με σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης 7 στις 10 επιχειρήσεις στην Αθήνα

> Ελλάδα

Ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας αποτυπώνεται σε έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, με τους καταστηματάρχες να στέλνουν το μήνυμα ότι δεν αντέχουν άλλο lockdown.

Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, ύστερα από το «λουκέτο» που έβαλαν λόγω του lockdown, αντιμετωπίζουν επτά στις δέκα επιχειρήσεις της Αθήνας, όπως προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. 

Συγκεκριμένα, το 69% των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου δηλώνει ότι δεν μπορεί να καλύψει τις δανειακές, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις. 

Παράλληλα, περίπου επτά στους δέκα καταστηματάρχες αναφέρουν ότι είχαν μείωση του τζίρου ή ίδιες πωλήσεις με την αντίστοιχη πρώτη εβδομάδα εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων.

Ακόμη, μία στις δύο επιχειρήσεις τονίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να επανέλθουν σε περίπτωση ενός νέου lockdown.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Sputnik για τον απολογισμό της πρώτης εβδομάδας επανεκκίνησης της αγοράς του λιανεμπορίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ευτυχισμένοι οι έμποροι που επιστρέψαμε πίσω και που οι καταναλωτές που είδαν τα μαγαζιά να ανοίγουν και προσήλθαν σε αυτά. Τέσσερις στους δέκα δήλωσαν πτώση, έξι στους δέκα δήλωσαν νούμερα ίδια ή μεγαλύτερα από πέρσι. Αυτή είναι η κατάσταση και η πραγματικότητα και με αριθμούς. Και άρα αντιλαμβανόμαστε ότι είναι απολύτως δικαιολογημένα τα χαμόγελα, αν και παραμένουμε σε έναν πόλεμο, χρειάζεται προσοχή, χρειάζεται στήριξη κρατική στις επιχειρήσεις και σεβασμός και μεγάλη προσοχή από καταναλωτές, εργαζομένους και καταστηματάρχες, για να τηρηθούν τα μέτρα, διότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για τρίτο lockdown». 

πηγή: (sputniknews.gr)

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.