«Τα ΜΜΜ είναι κινούμενες υγειονομικές βόμβες για εργαζόμενους και επιβάτες»

> Ελλάδα

«Μην παίζεται με τις ζωές μας. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι κινούμενες υγειονομικές βόμβες»,

αναφέρει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, με αφορμή «την έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς», η οποία, σύμφωνα με την ΔΑΣ, «δεν είναι τυχαία, τόσο στην ΟΣΥ όσο και στην ΣΤΑΣΥ».

«Κινδυνεύουν ζωές και είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας κυβέρνησης και διοικήσεων σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ», επισημαίνει και τονίζει: «Από τον περασμένο Φεβρουάριο τους έχουμε ζητήσει να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία εργαζομένων και επιβατών.

Έχουμε πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στην ΟΣΥ, στον ΟΑΣΑ, στη ΣΤΑΣΥ, στο υπουργείο μεταφορών, εργαζόμενοι, συνδικάτα και μαζικοί φορείς».

Κάτω από την πίεση, σημειώνει, «δίνουν μάσκες και κάνουν κάπου κάπου απολύμανση σε ορισμένους χώρους. Αφού κλείσουν ραντεβού με τα κανάλια κάνουν και ορισμένα τεστ για λόγους επικοινωνίας».

Η βασική απάντηση τους όμως ήταν και παραμένει, υπογραμμίζει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, «πώς είναι κόστος τα μαζικά τεστ, είναι κόστος η καθημερινή απολύμανση των χώρων εργασίας, των οχημάτων, των συνεργείων, των αποβαθρών». Συστηματικά, συνεχίζει η ΔΑΣ, «αποκρύπτουν κρούσματα. Προσπαθούν να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο για την κατάσταση που επικρατεί ένα χρόνο τώρα σε συνθήκες πανδημίας.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν έχουν γίνει ακόμα και αυτές που έχουν δρομολογηθεί, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αντί να πυκνώσουν τα δρομολόγια, ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής, έχουν αραιώσει».

Στον ΗΣΑΠ, αναφέρει, «γίνονται δρομολόγια κάθε 12-15 λεπτά  σε ώρες αιχμής!!

Στο Μετρό οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια είναι μόνιμες, το ίδιο γίνεται και στον προαστιακό.

Στα λεωφορεία η πολύωρη αναμονή στις στάσεις είναι καθημερινό βάσανο».

Όχι, προσθέτει, «η έξαρση των κρουσμάτων δεν είναι ατομική ευθύνη εργαζομένων και επιβατών, είναι κυβερνητική ευθύνη. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι κινούμενες υγειονομικές βόμβες για εργαζόμενους και επιβάτες».

Η ΔΑΣ απαιτεί:

- Μαζικές προσλήψεις προσωπικού στη συγκοινωνία και υγειονομικών στα νοσοκομεία.

- Εδώ και τώρα επίταξη όλων των διαθέσιμων οχημάτων ( ΚΤΕΛ, Τουριστικών) και ένταξή τους στις ανάγκες για συχνότερη συγκοινωνία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

- Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το προσωπικό.

- Καθημερινή απολύμανση των χώρων εργασίας και των οχημάτων.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.