ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ : Η ένταση της καταστολής και η κρατική βία δεν θα μας κλείσουν το στόμα!

> Ελλάδα

Την κυβέρνηση για την πολιτική καταστολής και την αστυνομική βία που εκδηλώθηκε χθες στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης καταγγέλλουν Σωματεία και Ομοσπονδίες Εργαζομένων

και καλούν στη σημερινή συγκέντρωση σωματείων εργαζομένων, Ενώσεων Αυτοαπασχολουμένων, Συλλόγων Γυναικών και άλλων φορέων στις 5.30 μ.μ., στα Προπύλαια, για την 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Οικοδόμων τονίζει πως «η καταστολή, η τρομοκρατία, η βία απέναντι σε εργαζόμενους δεν είναι τυχαίο γεγονός. Αποτελεί κυβερνητική επιλογή για να κρυφτούν οι τεράστιες ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας και να στοχοποιηθεί για μια φορά ακόμη ο λαός», και καταλήγει: «Όσο και αν επιχειρεί η κυβέρνηση με την καταστολή και την τρομοκρατία να βάλει τους αγώνες σε περιορισμό και σε καραντίνα όποια φωνή στρέφεται εναντίον της πολιτικής της δεν πρόκειται να τα καταφέρει». Καλεί επίσης τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων και τα Παραρτήματα του στις Νοτιοανατολικές Συνοικίες και την Καλλιθέα στη την Τρίτη 9 Μάρτη στις 6.30 μ.μ, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

«Δεν θα περάσει η τρομοκρατία» τονίζει σε ανακοίνωσή του για την απρόκλητη επίθεση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και καλεί στη συγκέντρωση την Τρίτη 9 Μαρτίου στις 18:30 στην Πλ. Νέας Σμύρνης.

Την ένταση της καταστολής καταγγέλλουν επίσης το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής και το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για να βελτιώσει ουσιαστικά την κατάσταση εκεί που υπάρχει πραγματικά το πρόβλημα, στους χώρους δουλειάς και δυναμώνει την κρατική καταστολή, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους και νεολαία» αναφέρει η Ένωση Λογιστών Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

«Η επίθεση αυτή εντάσσεται στο δυνάμωμα της κρατικής βίας και καταστολής στοχεύοντας στη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού των εργαζομένων και της νεολαίας που παλεύουν και απαιτούν λείψει άμεσων μέτρων για την προστασία της Υγείας της παιδείας και των δικαιωμάτων τους» επισημαίνει η ΠΕΣ - ΝΑΤ.

Τη βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης καταδικάζουν οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ, της Καλλιθέας, του Αγ. Δημητρίου και Μοσχάτου- Ταύρου, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου και καλούν στην κινητοποίηση της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Την επίθεση καταγγέλλουν επίσης η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης oι Ενώσεις ΕΒΕ Καλλιθέας και Μπραχαμίου, το παράρτημα νοτίων Συνοικιών του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής.

Τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Νοτίων Συνοικιών τονίζουν μεταξύ άλλων πως «η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση για τον εξελισσόμενο κρατικό αυταρχισμό, ως τρόπου αντιμετώπισης της κατάστασης σε σχέση με την πανδημία» και καλούν στην κινητοποίηση της Τρίτης στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

«Το μόνο ουσιαστικό μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση είναι η συνεχής ενίσχυση της καταστολής απέναντι στους μαθητές, στους φοιτητές, στους εργαζόμενους»σημειώνουν τα Συντονιστικά Μαθητών Καλλιθέας και Μοσχάτου - Ταύρου,  και Μπραχαμίου, καταδικάζοντας την καταστολή στη Νέα Σμύρνη και καλώντας στις κινητοποιήσεις της Τρίτης στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και της Τετάρτης στα Προπύλαια.

«Είναι βαθιά γελασμένοι ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή θα περάσουν», αναφέρει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων στην Εκπαίδευση. σημειώνει ότι «η κυβέρνηση καλά θα κάνει να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με κρατική ευθύνη».

«Οι μάσκες έχουν πέσει! Δεν έχει καμία σχέση η καταστολή και το κρεσέντο βίας απέναντι σε εργάτες, φοιτητές και στις γειτονιές με την προστασία της υγείας!», τονίζουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη»«Ο Σωκράτης» και «Γ. Σεφέρης».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.