ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ : Οι τρομοκρατικές μεθοδεύσεις των εφοπλιστών θα βρουν απάντηση στην περιφρούρηση της απεργίας

> Ελλάδα

Όλοι το πρωί στους καταπέλτες των πλοίων 

«Οι τρομοκρατικές, εκβιαστικές μεθοδεύσεις των εφοπλιστών θα βρουν απάντηση στη μαζική, μαχητική περιφρούρηση της απεργίας, στους καταπέλτες των πλοίων, με ασπίδα και αλληλεγγύη για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις ταξικές δυνάμεις, φορείς και νεολαία, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και διεκδικούν το δικαίωμα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα», τονίζουν τα ναυτεργατικά Σωματεία για τη δικαστική απόφαση να βγει παράνομη η απεργία.

«Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία», «όλοι αύριο στους καταπέλτες των πλοίων στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από 00.01 έως 24.00» τονίζουν και καλούν στις 05.30 το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά (πλ. Καραϊσκάκη) και στην απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά (πλ. Καραϊσκάκη) στις 10 π.μ. 

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα ναυτεργατικά Σωματεία:

 • Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων ΕΝ,
 • Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΕΝ,
 • Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων - Θαλαμηπόλων ΕΝ,
 • Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»,
 • Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων ΕΝ,
 • Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών ΕΝ,
 • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών ΕΝ,
 • Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ ΕΝ,
 • Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών ΕΝ,
 • Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας ΕΝ,
 • Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων - Κυβερνητών ΕΝ,
 • Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S - Π/Κ - Ο/Γ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση των εφοπλιστών και την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να κρίνει παράνομη τη συμμετοχή των ναυτεργατών στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία αύριο 10 Ιούνη, που έχουν προκηρύξει  η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και χιλιάδες συνδικάτα.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία

Στις αίθουσες των δικαστηρίων δεν θα κριθούν η κατάργηση του 8ωρου, το δικαίωμα οι ναυτεργάτες να διεκδικούν, να αγωνίζονται, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που υπηρετούν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και διαμορφώνουν συνθήκες γαλέρας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών.

Οι τρομοκρατικές, εκβιαστικές μεθοδεύσεις των εφοπλιστών θα βρουν απάντηση στη μαζική, μαχητική περιφρούρηση της απεργίας, στους καταπέλτες των πλοίων, με ασπίδα και αλληλεγγύη για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις ταξικές δυνάμεις, φορείς και νεολαία, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και διεκδικούν το δικαίωμα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Να σημάνει Γενικός Συναγερμός παντού, για την επιτυχία της απεργίας, για τη συνέχιση και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα. H κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και τη συντριβή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Όλοι αύριο στους καταπέλτες των πλοίων στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από 00.01 έως 24.00.

Χωρίς τους ναυτεργάτες προπέλα δεν γυρνά. Τα αντεργατικά τους σχέδια να μείνουν στα χαρτιά».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.