Πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα λιμάνια από Πέμπτη

> Ελλάδα

Ύστερα από απόφαση του υπουργού  ναυτιλίας και νησιώτικής πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη,  οι άνθρωποι του λιμενικού θα εντείνουν τους ελέγχους στα λιμάνια, με σκοπό να υπάρξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην εύρεση παρατυπιών.

Μια καθυστερημένη απόφαση από πλευράς υπουργείου, καθώς έπρεπε να είχε ληφθεί πολύ νωρίτερα, και όχι να περιμένει ν' αυξηθεί ο αριθμό των κρουσμάτων στα νησιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Από αύριο Πέμπτη, τους ελέγχους για την επιβίβαση στα πλοία, αναλαμβάνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Αυτό αποφασίσθηκε στην διάρκεια σημερινής σύσκεψης με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Η απόφασή αυτή διασφαλίζει την πληρότητα στους ελέγχους  και κατά συνέπεια τη μέγιστη δυνατή προστασία  της υγείας των επιβατών, που αποτελεί σταθερή προτεραιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε τα εξής : 

«Ζητώ τη συνεργασία όλων όσων πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοία. Παρακαλώ να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, να ακολουθούν τις υποδείξεις των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, για την διευκόλυνσή τους, να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου . Με εμβολιασμό, τήρηση των μέτρων και υπευθυνότητα, μπορούμε να χαρούμε υγιείς το φετινό καλοκαίρι».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.