Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Μετά του υγειονομικούς παίρνουν σειρά υπάλληλοι δημοσίου

> Ελλάδα

Οι υγειονομικοί καλούνται να εμβολιαστούν έστω με την πρώτη δόση του εμβολίου έως την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου. Για ποιους ανοίγει η ''βεντάλια'' της υποχρεωτικότητας.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα επεκταθεί για πολλούς ακόμα εργαζόμενους και κλάδους μετά την 15η Σεπτεμβρίου.

Εργαζόμενοι στο Δημόσιο, σε υπηρεσίες με άμεση συναλλαγή με το κοινό, όπως ΚΕΠ, εφορία και ΕΦΚΑ, αναμένεται να είναι οι επόμενοι εργαζόμενοι μετά τους υγειονομικούς που θα κληθούν να εμβολιαστούν υποχρεωτικά σύμφωνα με το STAR.

Παράλληλα, επίσης από μέσα Σεπτεμβρίου, ένστολοι σε Στρατό, Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Ωστόσο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων κάθε υπηρεσίας, αυτό θα γίνει με διαφορετικές ταχύτητες.

Τέλος, δεν αποκλείεται το σχέδιο της υποχρεωτικότητας να επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στην εστίαση.

Πάντως, εάν δεν προκριθεί αυτή η λύση, στη «φαρέτρα» υπάρχει και η δυνατότητα προσλήψεων κυρίως εμβολιασμένων, σε έναν κλάδο που έχει άμεση επαφή με το κοινό.

Παράλληλα, μπαίνει οριστικό απαγορευτικό για τους ανεμβολίαστους πολίτες σε όλους τους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τη χρήση μάσκας, δηλαδή σε:

  • μπαρ
  • καφέ
  • εστιατόρια και ταβέρνες
  • κέντρα διασκέδασης (κλαμπ και νυχτερινά κέντρα)

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.