Με 2 rapid test την εβδομάδα θα επιστρέψουν στα πανεπιστήμια οι ανεμβολίαστοι φοιτητές και καθηγητές

> Ελλάδα

Υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι καθηγητές και φοιτητές από τις 13 Σεπτεμβρίου οπότε και θα επιστρέψουν στα αμφιθέατρα καθώς αρχίζει το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Τα πρωτόκολλα υγείας ισχύουν για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και φοιτητές.

Συγκεκριμένα:

  • Για τους φοιτητές υπάρχει η υποχρέωση δύο rapid test ή PCR την εβδομάδα. Θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και θα ελέγχεται με την εφαρμογή covid free app από τις αρχές των πανεπιστημίων.
  • Σε δύο rapid tests την εβδομάδα υποχρεώνονται και οι ανεμβολίαστοι ακαδημαϊκοί.

Όπως προβλέπει η σχετική ρύθμιση, τα τεστ θα πραγματοποιούνται μόνο σε ιδιωτικά κέντρα με επιβάρυνση εκείνου που τα κάνει, ενώ η νέα τιμή των rapid tests διαμορφώνεται στα 10 ευρώ.

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος είχε αναφέρει, εξάλλου, ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν δομές για τον εμβολιασμό φοιτητών, συμπληρώνοντας πως ειδικά στις σχολές Ιατρικής θα υπάρχουν μόνιμες δομές για τον εμβολιασμό.

Εκτός από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές οφείλουν να προσέρχονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

  • με πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου).

Η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί με τους ίδιους όρους που έγιναν τον Ιούνιο, δηλαδή κάθε ίδρυμα θα μπορεί να αποφασίζει για το ποια μαθήματα θα εξετάζονται διαδικτυακά και ποια με φυσική παρουσία.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.