Την Κυριακή ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση για τους άνω των 50

> Ελλάδα

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 για όλους όσοι είναι  άνω των 50. σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, την ίδια ημερομηνία ανοίγει η πλατφόρμα και για τους πολίτες με ευπαθή νοσήματα στην ομάδα Α και με υποκείμενα νοσήματα στην ομάδα Β, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Προϋπόθεση είναι να έχουν κλείσει έξι μήνες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου, ενώ σημείωσε πως η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αφού συνεκτίμησε τα επιστημονικά δεδομένα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή συστήνει τη διενέργεια τρίτης δόσης για τα άτομα άνω των 50 ετών, για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Α και την ομάδα Β με δεδομένο ότι έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τη διενέργεια της δεύτερης δόσης»

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους αυτή η ομάδα υπολογίζεται στην πρώτη της φάση σε περίπου 100.000 άτομα και η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού θα ανοίξει την Κυριακή, τις απογευματινές ώρες.

Η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με όσους δικαιούχους κλείνουν τους έξι μήνες από τη δεύτερη δόση.

Ακόμα ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε ότι η επιχείρηση Ελευθερία συνεχίζει τις εξορμήσεις της σε απομακρυσμένες περιοχές και την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στη Βόρεια Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.