ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ : Απέφυγε να χαρακτηρίσει ελληνικά τα νησιά που αμφισβητεί η Τουρκία

> Ελλάδα

Αποκαλυπτική ως προς τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στις τουρκικές αιτιάσεις επί της ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου είναι η χθεσινή ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου Νεντ Πράις του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σε σχετική ερώτηση απέφυγε να απαντήσει εάν τα νησιά του Αιγαίου τα οποία διεκδικεί η Τουρκία, είναι ελληνικά!!!

Σε μια ακόμη απόδειξη ότι η τουρκική επιθετικότητα και η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο στηρίζεται και από τη στάση των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αν και ρωτήθηκε τρεις φορές για το θέμα της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, και τις τρεις φορές απέφυγε να απαντήσει για την κυριαρχία και καλούσε Ελλάδα και Τουρκία να «τα βρουν» μέσω διαλόγου και να μην προκαλούν εντάσεις στο ΝΑΤΟ... 

Ολόκληρος ο διάλογος:

Δημοσιογράφος: Η Ελλάδα, πρόσφατα ανέπτυξε δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο status, κοντά στην ηπειρωτική Τουρκία. Σας ανησυχεί ή όχι ότι οι εντάσεις που προκαλούνται από την Ελλάδα κλιμακώνονται;

Νεντ Πράις: Η βασική μας έγνοια είναι ότι την ώρα που η Ρωσία έχει και πάλι εισβάλει σε ένα ανεξάρτητο κράτος και η διατλαντική και παγκόσμια κοινότητα στέκεται στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας, δεν είναι η ώρα για δηλώσεις ή πράξεις που θα δημιουργήσουν εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους μας να συνεργαστούν και να διατηρήσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και να επιλύσουν τις όποιες διαφορές, μπορεί να έχουν, διπλωματικά.

Δημοσιογράφος: Πάνω σε αυτό, μπορείτε να μας πείτε εάν αυτά τα νησιά είναι - εάν ανήκουν στην Ελλάδα ή στην Τουρκία;

Νεντ Πράις: Το ξαναλέω: Ενθαρρύνουμε τους ΝΑΤΟικούς μας συμμάχους να επιλύσουν οποιεσδήποτε διαφορές που μπορεί να έχουν διπλωματικά.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι η θέση των ΗΠΑ σε αυτό το θέμα;

Νέντ Πράις: Πιστεύουμε ότι πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στο ότι υπάρχει μια συλλογική απειλή εναντίον όλων μας και στη ρωσική επιθετικότητα. (διαβάστε εδώ τον διάλογο στα αγγλικά).

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.