Πολυτεχνείο: Κορύφωση του αγωνιστικού εορτασμού σήμερα με την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

> Ελλάδα

Μαζικό και δυναμικό «παρών» έδωσε και σήμερα πλήθος κόσμου στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου, επί της οδού Πατησίων, όπου συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα ο αγωνιστικός εορτασμός της 49ης επετείου του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή της νεολαίας. Μαθητές όλων τα εκπαιδευτικών βαθμίδων, από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, φοιτητές αλλά και νέοι εργαζόμενοι επισκέπτονταν από το πρωί Πολυτεχνείο, άφηναν ένα λουλούδι στο μνημείο των πεσόντων και σηκώνοντας τη σφιγμένη τους γροθιά, έδιναν υπόσχεση και όρκο ότι θα συνεχίσουν στο δρόμο που χάραξε η λαϊκή εξέγερση, με οδηγό τα συνθήματα «Έξω αι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ» αλλά και «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».

polytexneio4

Φωνάζοντας το σύνθημα «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά», το μεσημέρι κατέθεσε λουλούδια αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν η ανακοίνωσή της που σημείωνε ότι «εμείς, οι μαθητές κρατάμε ζωντανά τα δίκαια αιτήματά του όσα χρόνια και αν περάσουν και όσο και αν όλες οι κυβερνήσεις θέλουν το μήνυμά του να θαμπώνει, να σβήνεται και να ξεχνιέται, όπως και πολλών άλλων μεγάλων στιγμών των αγώνων του λαού μας. Από γενιά σε γενιά, όμως τελικά μεταφέρονται αυτές οι μέρες του Νοέμβρη. Μπαίνουν στην καρδιά και στην ψυχή μας».

Το «παρών» στον χώρο του Πολυτεχνείου έδωσαν φορείς των Οργανώσεων των Γονέων. Αντιπροσωπείες του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο, δίνοντας και από την πλευρά τους όρκο συνέχισης του αγώνα.

polytexneio3

Το ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου παραμένει ανοιχτό για τους επισκέπτες σήμερα και αύριο, μέχρι να κλείσουν οι πύλες και να δοθεί το έναυσμα για τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην αμερικάνικη πρεσβεία.

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.