Ξεκίνησαν τα πάρτι στην Ολλανδία

> Ευρώπη

Σ΄ ένα πρωτοποριακό πείραμα προχώρησε η Ολλανδία, καθώς διοργάνωσε φεστιβάλ χορού στον καιρό της πανδημίας. Στόχος των διοργανωτών είναι να ανοίξουν και πάλι με ασφάλεια για το κοινό τις εκδηλώσεις.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού 48 ώρες πριν, ενώ μετά από πέντε μέρες πρέπει να ξανακάνουν για να δουν τα αποτελέσματα οι ειδικοί.

Το «event» έλαβε χώρα στην μεγαλύτερη αίθουσα μουσικής, το «ZiggoDome»,στο Άμστερνταμ και επιτράπηκε η είσοδος σε 1300 άτομα. Ο κόσμος που συμμετείχε στο πείραμα είχε χωριστεί σε έξι ομάδες με διαφορετικές οδηγίες για το πως θα κινούνται και θα φοράνε τις μάσκες. Οι κινήσεις που έκαναν και επαφές είχαν καταγράφονταν από μια ειδική καρτέλα που τους είχαν δώσει, έτσι ώστε οι ειδικοί να μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί, το φεστιβάλ χορού, δεν είναι η μονή δοκιμαστική εκδήλωση που θα γίνει από την ολλανδική κυβέρνηση. Σειρά θα πάρουν, ένα επιχειρηματικό συνέδριο και δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες. Βέβαια το καθένα θα έχει διαφορετικά μέτρα ασφαλείας.

Τέλος, για την ιστορία, η «χώρα της τουλίπας», βρίσκεται σε «lock down» από τα μέσα Οκτώβρη, ωστόσο πλέον μετά από πολλές αντιδράσεις του κόσμου, εξετάζει σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, παρά την μικρή άνοδο των κρουσμάτων που υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.