Νικητής των γερμανικών εκλογών το SPD του Όλαφ Σολτς

> Ευρώπη

Το SPD είναι πρώτο κόμμα και συγκεντρώνει το 25,7% των ψήφων, ενώ τα CDU/CSU έλαβαν 24,1% με πτώση -8,9% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές, με όλες τις ψήφους να έχουν καταμετρηθεί από τις εφορευτικές επιτροπές.

Οι Πράσινοι καταγράφουν 14,8% των ψήφων και αναδεικνύονται σε τρίτη δύναμη της ομοσπονδιακής Βουλής. Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) λαμβάνει 11,5% των ψήφων. Το ξενοφοβικό, ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πέφτει από την τρίτη στην πέμπτη θέση, με το 10,3% των ψήφων.

Το κόμμα Η Αριστερά πέφτει στο 4,9% με όριο το 5% για είσοδο στην ομοσπονδιακή Βουλή. 

Από αργά χθες το βράδυ είναι σε εξέλιξη οι διεργασίες για τη νέα συγκυβέρνηση στη Γερμανία με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. 

Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος Όλαφ Σολτς μιλά για κυβέρνηση SPD, Πράσινοι, FDP και ο υποψήφιος των CDU/CSU Άρμιν Λάσετ κλείνει το μάτι για το ενδεχόμενο να σχηματιστεί κυβέρνηση CDU/CSU, Πράσινοι, FDP, το μοναδικό σχήμα στο οποίο ο καγκελάριος θα προέρχεται από την Ένωση.

Πιθανόν σήμερα θα ξεκινήσουν ήδη διερευνητικές επαφές, καθώς τόσο ο Α. Λάσετ όσο και ο Ολ. Σολτς ζήτησαν η επόμενη κυβέρνηση να βρίσκεται στη θέση της πριν από τα Χριστούγεννα.

ΠΗΓΗ: 902.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.