Σε εξέλιξη η «απόβαση σε νησί» με συμμετοχή ΗΠΑ και υπό το βλέμμα Ερντογάν

> Ευρώπη

Σε εξέλιξη είναι, αυτή την ώρα, το τελευταίο στάδιο της πολυεθνικής στρατιωτικής άσκησης με τίτλο «EFES 22», που διοργανώνει η Τουρκία με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων από συνολικά 37 χώρες, ανάμεσα στις οποίες χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Η άσκηση, την οποία παρακολουθούν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο κυβερνητικός του εταίρος, ακροδεξιός Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ολοκληρώνεται με το σενάριο της απόβασης στρατευμάτων και της κατάληψης ενός μικρού νησιού και τον ναυτικό αποκλεισμό ενός μεγαλύτερου!

2022 06 09 askhsh toyrkia 02

Να σημειωθεί ότι στην τουρκική άσκηση μετέχουν - άρα συνδράμουν τις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις στην ...εμπέδωση του σεναρίου - και οι ΗΠΑ, για πρώτη φορά μετά το 2016, με το αποβατικό «USS Arlington» και με την 22η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών.

Πρόκειται για το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, που πριν πάει στη Σμύρνη, είχε καταπλεύσει για «αναψυχή» του πληρώματος στην Αλεξανδρούπολη, περιοχή που έχει μετατραπεί σε άλλη μια αμερικανοΝΑΤΟική βάση, η οποία, κατά τα κόμματα του αμερικανοΝΑΤΟικού τόξου, παρέχει δήθεν ασφάλεια στη χώρα...

(Με πληροφορίες από Anadolu, PresserWatch)

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.