Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 300.000 οι θάνατοι παγκοσμίως

> Κόσμος

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πλέον πεθάνει από τον κορωνοϊό,

σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, καθώς η πανδημία έσπασε ένα ακόμη φράγμα την Πέμπτη.

Καταγράφηκαν επίσης περισσότερα από 4,4 εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου. Δεδομένων των ποικίλων τρόπων με τους οποίους διάφορες χώρες αναφέρουν στοιχεία Covid-19 και τον τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο της πανδημίας, ο πραγματικός αριθμός λοιμώξεων και θανάτων μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος.

Ο υψηλός αριθμός των θανάτων αντανακλά έναν κόσμο που τέθηκε σε ακινησία εξαιτίας του ιού, με τις κυβερνήσεις να αρχίζουν τώρα βγαίνουν δειλά από τους αυστηρούς περιορισμούς και τις καραντίνες που είχαν επιβάλει για να περιορίσουν την εξάπλωσή του. 

Την ίδια ώρα, υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πασχίζουν ακόμα να περιορίσουν τα κρούσματά τους, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι ο ιός μπορεί να μην φύγει ποτέ.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των παγκόσμιων θανάτων - περισσότεροι από 84.000 - έχουν συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι θάνατοι αυξήθηκαν όλο τον Απρίλιο και συνεχίζουν να αυξάνονται με ρυθμό περίπου 1.500 την ημέρα. Για εβδομάδες, η χώρα κατέγραψε περισσότερους μαζικούς θανάτους από οποιονδήποτε άλλο

πηγή:https://www.cnn.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.