Τρία νέα φάρμακα κατά του κορωνοϊού δοκιμάζει ο Π.Ο.Υ.

> Κόσμος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την έναρξη τριών διεθνών δοκιμών φαρμάκων ώστε να διαπιστωθεί εάν βελτιώνουν την κατάσταση των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό.

Πρόκειται για τα φάρμακα αρτεσουνάτη, ιματινίμπη και ινφλιχιμάβη, τα οποία σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο θα δοκιμαστούν σε περισσότερα από 600 νοσοκομεία σε 52 χώρες.

«Η εύρεση πιο αποτελεσματικών και προσβάσιμων θεραπειών για τους ασθενείς με Covid-19 παραμένει κρίσιμη ανάγκη» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Η αρτεσουνάτη χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία της σοβαρής ελονοσίας. Η ιματινίμπη χρησιμοποιείται για ορισμένους καρκίνους και η ινφλιχιμάβη αποτέλεσε θεραπεία για διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα εν λόγω φάρμακα δόθηκαν για τη δοκιμή από τους κατασκευαστές τους και ήδη αποστέλλονται στα εμπλεκόμενα νοσοκομεία.

«Έχουμε ήδη πολλά εργαλεία για την πρόληψη, τον έλεγχο και τη θεραπεία του Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του οξυγόνου, της δεξαμεθαζόνης και των αναστολέων IL-6. Χρειαζόμαστε όμως περισσότερα, για ασθενείς σε όλα τα άκρα του κλινικού φάσματος, από ήπιες έως σοβαρές ασθένειες» είπε ο Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.