Κουιντέτο Βασίλη Ρακόπουλου | Aegean jazz στο Πάρκο Πάρου

Εκδηλώσεις

Μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική συναυλία βασισμένη σε αιγαιοπελαγίτικα μουσικά χαρακτηριστικά και αναπτύξεις ενταγμένες στα σύγχρονα μουσικά ρεύματα της Jazz. 

Πρόκειται για ένα εγχείρημα πειραματικού ήθους που διατηρεί συγγένεια με αυτό που διεθνώς περιγράφεται με τον όρο «intuitive music». Η ιδέα του Aegean Jazz project γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 στον απόηχο των συναυλιών του Markus Stockhausen και του Βασίλη Ρακόπουλου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Goethe και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

2020 07 27 rakopoulos

Το 2017 το Aegean Jazz project παρουσιάστηκε με ένα κουαρτέτο γνωστών και καταξιωμένων μουσικών που πλαισίωσαν τον Β. Ρακόπουλο. H πρώτη ζωντανή ηχογράφηση του σχήματος από την συναυλία της 1ης Ιουνίου 2017 εκδόθηκε σε CD από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης.

To 2020 το Aegean Jazz project εμπλουτίζεται με τη συμμετοχή του χαρισματικού τρομπετίστα Αντρέα Πολυζωγόπουλου, του πιανίστα Στάθη Άννινου και ενός δυναμικού και ευέλικτου Rhythm section των Marc Buronfosse στο μπάσο και του Θάνου Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα.

Δεν είναι μόνο οι πρωτότυπες συνθέσεις που απεικονίζουν και προβάλουν τη λιτότητα του κυκλαδικού ιδιώματος, αλλά και ο τρόπος προσέγγισης και ερμηνείας που αναζητά έναν ήχο ανάτασης, έναν ήχο αντίστοιχο με το φως των Κυκλάδων.

31 Ιουλίου 2020  Θέατρο Πάρκου Αι Γιάννης Δέτης - ώρα 21.30 είσοδος 12 ευρώ

Μουσικοί 

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος trumpet

Στάθης Άννινος pn / Kb

Marc Buronfosse double bass

Θάνος Χατζηαναγνώστου drums

Βασίλης Ρακόπουλος classical & midi gt, vocals

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.