Εκδήλωση της ΟΠΑΣ με διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο

Εκδηλώσεις

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΟΠΑΣ:

 Η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων (Ο.ΠΑ.Σ.), σε συνεργασία με την Ένωση Προφορικής Ιστορίας (Ε.Π.Ι.) και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο προφορικής ιστορίας που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των Κυκλάδων με θέμα: «Η προφορική ιστορία ως αφετηρία δημιουργικών διαλόγων και καινοτόμων σχολικών δράσεων».

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν τν γνώση και εκείνες τις δεξιότητες που τους είναι απαραίτητες, ώστε να κατευθύνουν σωστά και επιτυχώς τους μαθητές και μαθήτριες στην πορεία καταγραφής ιστοριών από μεγαλύτερους ανθρώπους και της συνακόλουθης μελέτης και αξιοποίησης τους με δημιουργικό και εποικοδομητικό τρόπο.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε τρεις τρίωρες συναντήσεις από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, ενώ με την ολοκλήρωση του θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.

Εισηγητές/Διδάσκοντες θα είναι η κ. Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν, ομότιμη καθηγήτρια πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κοινωνική ανθρωπολόγος και πρόεδρος της Ε.Π.Ι. και μέλη της Ε.Π.Ι. Επιπλέον, θα μιλήσουν η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Π.Ε. Κυκλάδων, Χρυσάννα Διαμαντή και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Π.Ε. Κυκλάδων, Μαρία - Γεωργία Σπαρτινού.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.