Ξεχώρισαν για μία ακόμη χρονιά «Τα Καπετανέικα» στη Νάουσα (φωτό)

Εκδηλώσεις

Ένα όμορφο ταξίδι στο χρόνο και τη ναυτική παράδοση, γεμάτο από χρώματα και εντυπωσιακά σκαριά, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου όσοι βρέθηκαν στη Νάουσα για τα «Καπετανέικα».

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, τρεχαντήρια, περάματα, καραβόσκαρα και λατίνια συναντήθηκαν στα «Καπετανέικα». Μία γιορτή που άνοιξε τις πύλες της το 2017 -αγαπήθηκε και κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον- προς τιμήν της μνήμης του αρχιτέκτονα και γλύπτη Κώστα Γουζέλη που έζησε και πρόσφερε στο νησί πάνω από 40 χρόνια και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην αναστήλωση παλαιών ξύλινων ιστιοφόρων καϊκιών.

Την πρώτη μέρα η άφιξη των σκαφών στη μαρίνα της Νάουσας μαγνήτισε τα βλέμματα ντόπιων και επισκεπτών, ενώ έγινε και καθέλκυση του νεότευκτου τρεχαντηριού «Ναϊάς» κατασκευής του καραβομαραγκού Πέτρου Αλιπράντη, όπου συνοδευόμενο από ξύλινα σκάφη και με πλήρωμα την ιστιοπλοϊκή ομάδα του Ναυτικού Ομίλου «Ναϊάς» έκανε το παθενικό του ταξίδι από το καρνάγιο προς της μαρίνα. Εκεί είχε στηθεί μία μικρή γιορτή με όργανα και κεράσματα.

Την δεύτερη μέρα έγινε συνάντηση των πληρωμάτων στο λιμάνι της Νάουσας για τους αγώνες επίδειξης, ενώ το απόγευμα η γιορτή ολοκληρώθηκε με αγκυροβόλιο στο καρνάγιο και απονομή αναμνηστικών και διπλωμάτων. Ακολούθησε φαγητό και νησιωτικό γλέντι στο καρνάγιο του Π. Αλιπράντη, ανανεώνοντας όλοι το ραντεβού τους -με το καλό- για του χρόνου.

12

12

12

12

12

12

12

12

12

12

12

12

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.