Ημερίδα στη Νάουσα για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας

Εκδηλώσεις

Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) σε συνεργασία με τη CMT Prooptiki, διοργανώνουν το Σάββατο 1η Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου της Νάουσας Πάρου, την εναρκτήρια ημερίδα του έργου «Προαγωγή της Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας στα νησιά των Κυκλάδων».

Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Active Citizens Fund», υπό τη διαχείριση του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του SolidarityNow.
Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στόχο την εκ θεμελίων αντιμετώπιση των πολλαπλών διαστάσεων της βίας, το πρόγραμμα «Προαγωγή της Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας» στοχεύει σε έναν διττό σκοπό. Αφενός στην προαγωγή της έμφυλης ισότητας σε περιοχές που δεν διαθέτουν εξειδικευμένα συμβουλευτικά κέντρα σε θέματα ισότητας των φύλων και αφετέρου στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση κοινού και δημόσιων λειτουργών, σε ζητήματα έμφυλης βίας και ισότητας.

Στο πλαίσιο του έργου, το επιστημονικό προσωπικό των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας της ΕΠΑΨΥ θα υλοποιεί δράσεις στην ευρύτερη κοινότητα των νησιών των Κυκλάδων με στόχο τη δημιουργία ενός στέρεου ενημερωτικού και εκπαιδευτικού πλαισίου που θα αναδείξει τόσο το μέγεθος του ζητήματος, όσο και την ουσιαστική συμβολή της τοπικής κοινότητας στη σταδιακή αντιμετώπισή του. Κατά την εναρκτήρια ημερίδα, θα παρουσιαστεί η ταυτότητα, το πλαίσιο και οι στόχοι του έργου, δίνοντας το σήμα εκκίνησης για τις δράσεις που ακολουθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα gbvcyclades.epapsy.gr ή καλέστε στο 210 8068302, υπόψη κυρίας Σφακιανάκη.

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.