ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Να σταματήσουν οι διώξεις κατοίκων της Τήνου που αντιστάθηκαν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Kυκλάδες

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων της Τήνου, απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου,

με αφορμή τη δίωξη των 36 κατοίκων του νησιού που οδηγούνται στα δικαστήρια την 1η Μάρτη 2021 με τις χαλκευμένες κατηγορίες της «παράνομης βίας» και της «απείθειας». Οι κάτοικοι που σέρνονται στα δικαστήρια είχαν συμμετάσχει στη μεγάλη κινητοποίηση της 20ής Μάη 2020 ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, οπότε και δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου αναφέρει:

«Με ΜΑΤ, βία, συλλήψεις και καταστολή επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση να επιβάλει την εγκατάσταση των βιομηχανικών ανεμογεννητριών στη Τήνο, ανοίγοντας δρόμους για τους επενδυτές στην "πράσινη" ανάπτυξη, παρά την καθολική αντίθεση των κατοίκων του νησιού.

Εδώ και ένα χρόνο συνεχίζονται οι διώξεις του Τηνιακού λαού, επειδή αγωνίστηκε να αποτρέψει την καταστροφή του τόπου του.

Την 1η Μάρτη 2021, με χαλκευμένες κατηγορίες, 36 κάτοικοι της Τήνου οδηγούνται στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου, για να δικαστούν ως υπαίτιοι "παράνομης βίας από κοινού" και "απείθειας από κοινού", αδικήματα τα οποία υποτίθεται ότι διέπραξαν την 20ή Μάη 2020.

Αυτό που καταγράφηκε στην ιστορία του νησιού τη μέρα εκείνη, είναι η πρωτοφανής απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στο συγκεντρωμένο πλήθος που προσπαθούσε να εμποδίσει τα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες να φτάσουν στη θέση "Πράσσα". Ο τραυματισμός έξι διαδηλωτών και η διακομιδή τους στο Κέντρο Υγείας, η σύλληψη άλλων εννέα, ήταν το αποτέλεσμα της κρατικής καταστολής για να προστατευτούν τα κέρδη του επενδυτή.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και αποθάρρυνσης του Τηνιακού λαού για να εγκαταλείψει τον αγώνα του, συνεχίζεται με αγωγές από την εταιρεία σε βάρος 100 ατόμων απαιτώντας αποζημίωση 328.268,20 ευρώ!

Μηνύσεις από την επιχείρηση, αλλά και προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα για "παροχή εξηγήσεων"!!!

Έχουν αποδείξει ότι είναι ορκισμένοι εχθροί του λαϊκού κινήματος οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος τους.

Τώρα να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων της Τήνου.

Καμιά υποταγή στη βάρβαρη πολιτική που θυσιάζει το περιβάλλον, την υγεία, το μέλλον του τόπου μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.